Sauce/dressing mm

Persillepesto

Persillepesto er et superlækkert tilbehør til rigtig mange ting – salater, pasta, sandwich osv.

Den er nem at lave, selvom det kan virke en smule besværligt at riste mandlerne først. Men bare rolig – det er hele umagen værd!

Pestoen kan holde sig en uges tid i køleskab i et glas med tætsluttende låg, hvis du ellers kan holde fingrene fra den så længe.

Persillepesto

  • 70 g mandler*
  • 1 stor håndfuld persille, ca 10-15 g (1/3-1/4 pakke)*
  • 2 spsk olie, gerne en god olivenolie*
  • 1 spsk citronsaft*
  • 2 spsk revet parmesan*
  • 1 fed hvidløg*, skåret i lidt mindre stykker
  • 4 spsk vand*
  • 1 tsk salt*

*Ingredienser fra basislager

Sådan gør du

  1. Rist mandlerne på en varm pande. Det tager ca. 10 minutter, pas på de ikke blive sorte. Vend dem jævnligt/ryst panden godt. Lad dem køle lidt af.
  2. Skyl imens persillen. Det gøres bedst ved at nippe de groveste stilke af og lægge persillen i en skål. Hæld koldt vand over og lad det stå et øjeblik. Så falder jord og snavs til bunds. Dette gentages et par gange, hvis persillen er meget snavset. Ryst persillen, så overskydende vand kommer af – det gør ikke noget, der sidder vand tilbage.
  3. Hæld vand, olie og citronsaft i blenderen. Eller foodprocessoren. Eller en skål, hvis du bruger en stavblender.
  4. Læg persille, mandler, hvidløg, parmesan og salt oveni og kør, til massen har en ensartet konsistens. Du kan selv bestemme hvor fin/grov den skal være.
  5. Tilsæt evt mere vand, olie og/eller salt og smag til.
  6. Hvis pestoen skal gemmes, hældes den i et skoldet glas, der har et tætsluttende låg.

Persille kan erstattes med basilikum. Og mandler kan erstattes af pinjekerner.