Spinatpesto
Spinatpesto er et alternativ til pesto i traditionel forstand, der bliver lavet med basilikum, pinjekerner, citronsaft, parmesan og godt med olivenolie.
En lidt slatten rest spinat bliver dog også nemt og hurtigt tryllet om til en lækker pesto.
Istedet for de dyre pinjekerner bruger jeg mandler, der bliver ristet let på en pande, så de frigiver en dejlig, fyldig smag.
Der er kun 1 spsk olivenolie i denne portion. Til at justere konsistensen bruger jeg i stedet lidt vand, så kalorieindholdet ikke bliver så højt. Men det er selvfølgelig en smagssag.
Spinatpesto
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
- 100 g frisk spinat
- 50 g mandler
- 25 revet parmesan brug gerne den færdigrevede
- 1 1/2 spsk citronsaft
- 1 hvidløgsfed
- 1 spsk olivenolie
- 2-3 spsk vand
- 1 tsk salt
Sådan gør du
- Rist mandlerne let på en tør pande – pas på de ikke brænder på, det går hurtigt. De skal have 3-5 minutter. Lad dem køle lidt af.
- Skyl spinaten godt og ryst vandet af.
- Kom spinat, ristede mandler, citronsaft, olivenolie, salt og hvidløg i en foodprocessor eller blender. Bruger du en blender, skal der typisk lidt ekstra væske til for at få blenderen til at køre. Men tilsæt vand lidt efter lidt, så konsistensen hverken bliver for tyk eller for tynd.
- Kør maskinen til massen er homogen.
- Smag til med salt og måske lidt ekstra citronsaft.
- Hæld pestoen i et rent, skoldet glas. Så kan den holde sig i køleskabet et par dage.
Brug spinatpesto til
Denne spinatpesto er lavet med olie og parmesan. Når den bliver blandet med noget varmt, smelter den en smule og lægger sig om de øvrige ingredienser og giver en rigtig dejlig smag.
Du kan derfor blande den i pasta eller lave en lun kartoffelsalat, hvor pestoen giver en superflot farve og dejlig smag til kartoflerne.