Tomatsuppe med tortellini og spinat. One-pot.
Tomatsuppe med tortellini laves som one-pot. Put det hele i én gryde og nyd et lækkert måltid efter max ½ times forberedelse. Lyder det ikke lækkert?
Denne ret kræver et minimum af forberedelse og smager så himlene synger.
Her har jeg brugt frisk tortellini med skinke. Bruger du i stedet en version med spinat og ricotta, har du en vegetarisk suppe.
One-pot tortellini-tomat-spinatsuppe
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
- 1 hakket løg* behøver ikke være så fint
- 2 gulerødder i tern*
- 1 rød eller gul peberfrugt i tern*
- 2 terninger hønseboullion*
- ½ liter vand*
- 2 dåser flåede tomater*
- 2 spsk tomatpure*
- 2,5 dl madlavningsfløde* eller brug piskefløde
- 1 spsk oregano*
- 500 g pakke frisk tortellini eller anden fyldt pasta svarer til 2 pakker
- 100 g frisk spinat eller 5-6 kugler frossen, helbladet spinat*
- salt og peber*
Til servering
- Revet parmesan
- Croutoner kan udelades eller erstattes af brød
Sådan gør du
- Skræl, skær og hak grønsagerne og læg dem i en stor gryde. Hæld vand på, tilsæt boullionterninger og kog det hele i ca. 10 minutter.
- Kog imens tortellinierne i henhold til anvisninger på pakken. Hæld dem i et dørslag med det samme, når de er kogt færdige.
- I den store gryde med grønsagerne tilsættes flåede tomater, tomatpure, fløde og oregano.
- Blend det hele til en fin suppe. Juster evt med lidt mere vand, hvis det er for tykt.
- Tilsæt spinat og tortellinier. Rør godt rundt indtil det hele er varmt og spinaten er ”faldet sammen”.
- Smag til med salt og peber.
- Server med croutoner og revet parmesan.
Tip! Køb 2 kartoner Karoline’s tomatsuppe i stedet for at lave tomatsuppen selv. Den smager forrygende og så har du middag på højst 15 minutter.
Tomatsuppe med tortellini
Typisk fås tortellini enten med skinkefyld eller med spinat/ricotta. Begge slags passer fint i denne suppe. Vælg den du bedst kan lide eller brug en pakke af hver. Hvis du vil have en vegetarisk tomatsuppe, vælger du den med ricotta og spinat. Og så bruger du grønsagsboullion i stedet for hønseboullion.
Suppen er fyldt med grønsager, men uden de kan ses. Smagen bliver rigtig god, men efter en tur i blenderen vil selv den største grønsagshader ikke ane der er løg, gulerødder og peberfrugter i.
Tortellini er et hit
Vi kan godt lide tortellini og bruger dem gerne i alle mulige forskellige opskrifter. Her er et par af vores yndlingsopskrifter med tortellini.