Tortellinisuppe med kylling
Tortellinisuppe med kylling er den bedste at servere efter en lang arbejdsdag, hvor hele familien har brug for et godt, varmende måltid med masser af fyld og smag.
Suppen er nem at lave og kan være klar på omkring 30 minutter.
Tortellinisuppe med spinat og kylling
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
- 400 g kyllingebryst*
- 1 liter kogende vand*
- 2 terninger hønsebouillon*
- 1/2 spsk olivenolie*
- 1/2 finthakket løg*
- 2 gulerødder i tynde skiver*
- 2 stængler bladselleri i tynde skiver
- 200 g champignon i skiver kan være fra glas*
- 1 spsk mel*
- 2 tsk oregano*
- 2 pakker tortellini med spinat og ricotta
- 2,5 dl madlavningsfløde*
- 200 g frisk spinat kan også være fra frost*
- salt og peber*
Sådan gør du
- Kom kyllingebrystet i en stor suppegryde med bouillonterninger. Hæld kogende vand på og bring i kog. Lad kyllingen koge i 10 minutter.
- Tag kyllingen op og træk den i strimler med 2 gafler, når den er kølet lidt af.
- Si suppen over i en skål og stil den til side.
- Varm gryden op igen med lidt olivenolie. Steg hakket løg, gulerodstern og bladselleri et par minutter.
- Tilføj champignon og steg ca 5 minutter mere.
- Drys mel over grønsagerne og bland det godt rundt.
- Tilsæt suppen, kyllingestrimlerne samt oregano og bring i kog.
- Tilsæt tortellini og kog i 4 minutter
- Kom madlavningsfløde og spinat i gryden
- Rør rundt indtil spinaten er faldet sammen
- Smag til med salt og peber samt evt lidt mere oregano.
*Ingredienser fra basislager
De små pastapuder med fyld kan altså noget helt specielt! De giver et lækkert fyld til suppen sammen med gode grønsager. Tortellini kan typisk fås med enten spinat/ricotta eller skinkefyld. Til suppen her bruger jeg helst den med spinat/ricotta. En pakke kan fås frisk til omkring en tier i de fleste supermarkeder. Kig efter tortellinien i enten køledisken (frisk) eller sammen med øvrig pasta (tørret – i så fald tjek lige om de skal koge lidt længere end 4 minutter).
Tortellini kan fryses. Og har du et par pakker i fryseren, har du altid nem mad lige ved hånden. Prøv f.eks. Cremet fyldt pasta med pesto eller Tortellini alle panna. For ikke at tale om vores absolutte yndlingssuppe, som mine børn ofte beder om når de har veninder på besøg: One-pot tortellini tomat- og spinatsuppe.
Jeg bruger champignon, frisk spinat, gulerødder og bladselleri som grønsagsfyld i suppen. Det er smage, der passer godt sammen. Men har du andre grønsager i skuffen eller der er en eller to ting, du ikke bryder dig om, kan du skifte ud eller undlade.
Selv er jeg faktisk meget lidt glad for bladselleri og jeg hader når der er bladselleri i salater osv. Men smagen bliver bare helt anderledes når den varmes op og den giver en virkelig god effekt i suppen her.