Aftensmad

Tortellini med champignon og spinat

Tortellini med champignon og spinat

Tortellini med champignon og spinat er perfekt til en hverdag, hvor man gerne vil have en hurtig og nem ret, der bare smager godt.

Du kan have hele retten på bordet på under en halv time, så det er meget bedre at lave denne pastaret end at hente en pizza.

Tortellini med champignon og spinat

Tortellini med champignon og spinat er perfekt til en hverdag, hvor man gerne vil have en hurtig og nem ret, der bare smager godt. Kan stå på bordet på under ½ time.
Antal 4 personer
Kategori: Aftensmad

Hvad synes du om opskriften?

Ingredienser

  • 500 g tortellini Valgfrit fyld
  • 500 g champignon
  • 1 spsk smør eller din foretrukne stegeolie
  • 1 fed hvidløg gerne mere, hvis du er til det
  • 150 g frisk spinat Kan erstattes af frossen, helbladet spinat
  • salt og peber efter smag

Til servering

  • ristede pinjekerner, mandler eller hasselnødder kan udelades
  • revet parmesan kan udelades

Sådan gør du

  • Skyl og rens champignon. Skær dem i skiver.
  • Sæt tortellinier over sat koge. De skal typisk have 4-5 minutter i saltet, kogende vand.
  • Opvarm en stor gryde, pande eller wok og smelt smørret.
  • Tilsæt champignon og steg ved god varme til de har fået farve. Rør undervejs eller ryst panden.
    Det tager ca. 5 minutter.
  • Tilsæt hvidløg og bland med champignoner.
  • Skyl spinaten grundigt og slyng den rimelig tør. Kom den i panden med det vand, der hænger ved.
  • Efter et par minutter begynder spinaten at blive blød og du kan blande det rundt med champignoner.
  • Smag til med salt og peber.
  • Øs tortellinier over i panden med en hulske. Der må gerne følge et par spsk pastavand med.
  • Bland det hele sammen.
  • Server med ristede nødder og friskrevet parmesan, hvis du har lyst til det.

Tips til tortellini med champignon og spinat

Her er et par tips til, hvordan du kan gøre tortellini med champignon og spinat til en endnu bedre ret:

  • Tortellini fås typisk i 2 udgaver: Med skinke eller med spinat og ricotta. Vælger du sidstnævnte, har du en lækker vegetarisk pastaret. Selv plejer jeg gerne at lave en pakke af hver, så der er lidt variation i smagen.
  • Brug friske grøntsager. Champignon og spinat smager bedst, når de er friske. Du kan dog sagtens bruge champignon fra glas og helbladet spinat fra frost, hvis det er det, du har på lager.
    I så fald vil jeg råde dig til at dryppe champignon rigtig godt af inden du steger dem, alternativ kan du helt undlade stegningen og så blot tilsætte dem til allersidst for at blive varmet igennem.
    Frossen spinat skal tøs op, enten et par timer på køkkenbordet eller i mikrooven. Knug så meget væde som muligt fra spinaten inden du tilsætter den retten
  • Tilsæt andre grøntsager. Du kan tilsætte andre grøntsager til retten, f.eks. broccoli, gulerødder eller squash.
  • Server tortellinien med friskkværnet peber og friskrevet parmesanost.
  • En god klat smør på toppen gør endvidere underværker for smagen.
  • Ristede pinjekerner giver et virkelig lækkert knas til retten. Men pinjekerner er ret dyre, så jeg bruger dem som regel kun til festlige lejligheder.
    Mandler har jeg altid i mit basislager, så det er nemt lige at riste og hakke en håndfuld. Ellers kan jeg virkelig godt anbefale ristede hasselnødder, der bare passer rigtig godt sammen med pasta.
  • Du kan servere lidt godt brød til eller en grøn salat.
Tortellini med champignon og spinat
Tortellini med champignon og spinat bliver lækker med ristede nødder på toppen