Aftensmad

Tortellini alla panna

Tortellini alla panna. Italiensk hverdagsmad når det er bedst

En klassisk italiensk pastaret, som intet har med en pande at gøre. Derimod betyder “alla panna” med fløde.

Den er meget enkel, superhurtig at smække sammen og så bliver dine hurtigt en af familiens favoritter.

Frisk tortellini finder du i de fleste supermarkeders kølediske i pakker à 250 g. Typisk findes de i en grøn version med spinat og ricotta (italiensk ost, der minder om hytteost) og i en lys version med skinke. Jeg kan godt lide at blande de to. Disse fandt jeg som standardvarer i Netto til 10kr pr. pakke.

Alternativt kan du bruge fyldt ravioli eller du kan finde tørret tortellini på hylden med pasta.

Bruger du spinat-versionen og udelader skinken, har du en fin vegetarret.

Tortellini alla panna

  • 2 pakker frisk tortellini à 250 g (500 g i alt)
  • 250 g champignon
  • Lidt olivenolie til stegning
  • 1 pakke pålægsskinke à 150 g skåret i tern
  • 1-2 dl frosne ærter
  • 2,5 dl madlavningsfløde
  • Salt og hvid peber
  • Lidt muskatnød
  • 50 g parmesan, revet + til servering

Sådan gør du

  1. Rens champignoner og skær dem i skiver.
  2. Sæt pastaen over at koge. De friske skal typisk have 7-10 minutter. Læs på pakken.
  3. Opvarm en stor pande eller wok med lidt olivenolie. Steg champignoner i ca 5 minutter til de har “smidt væden”.
  4. Tilføj skinke, ærter og fløde.
  5. Brug en hulske til at løfte pastaen direkte fra kogevandet over på panden/wokken.
  6. Tilføj parmesan og smag til med salt, hvid peber og en smule muskat.
  7. Server pastaen rygende varm med ekstra parmesan på toppen.