Brownies med solbær
![Brownies med solbær](https://dagenstallerken.dk/wp-content/uploads/2021/11/solbærbrownie.jpeg)
Disse brownies med solbær er en helt klassisk brownies opskrift, blot tilsat solbær.
De syrligt-søde solbær passer rigtig godt sammen med den intense chokoladesmag i brownien og tilføjer et rigtig godt modspil til den ellers lidt tunge kage.
Brownies skal helst være fugtige i midten. Og det bidrager solbærrene til.
Brownies med solbær
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
- 125 g smør
- 200 g mørk chokolade
- 100 g brun farin
- 3 æg
- 75 g hvedemel
- 1 spsk mørk cacaopulver
- 1 tsk bagepulver
- 150 g solbær
Sådan gør du
- Smelt smør og chokolade.Dette gøres nemt i mikroovnen, men kan også gøres i gryde på komfuret.Brug gerne den skål du smelter i, til at røre hele kagen sammen. Det sparer opvask.
- Tag gryden/skålen far varmen og rør farin i.
- Rør 1 æg ad gangen i.
- Bland mel, cacao og bagepulver og sigt det i chokolademassen.
- Vend det hele godt sammen.
- Rør forsigtigt solbærrene i.
- Kom kagemassen i en ca. 16 x 24 cm kageform foret med bagepapir ELLER smurt rigtig godt. (Jeg bruger altid bagepapir)
- Bag kagen i 25 minutter i midten af en 180 grader varm ovn, almindelig varme.Bagetiden afhænger af ovnen. Stik med en kødpind el. lign. i midten af kagen for at tjekke om den er bagt. Hænger der dej ved, skal den have lidt mere.NB! Brownies skal være fugtige og lidt klæge. Dette er solbærrene med til at sikre.
TIP! Brug hindbær i stedet for solbær, eller prøv med blåbær.
![Solbærbrownies](http://dagenstallerken.dk/wp-content/uploads/2020/08/Solbærbrownies_i.jpeg)
Tips til opskrift brownies med solbær
De syrlige solbær står uhyre godt til den intense chokoladesmag. Brownies skal helst være fugtig og lidt klæg i midten, men det synes jeg selv kan være rigtig svært at ramme.
Med solbær i dejen er det overhovedet ikke et problem, for solbærrene er med at skabe en fugtig kage, der på ingen måde er tør.
Server brownies med solbær som dessert sammen med en kugle god vanilieis eller giv den til en kop eftermiddagste.
Har du ikke friske solbær, kan du sagtens bruge frosne. I så fald, anbefaler jeg at du tør dem op før brug og drypper dem godt af. De kan godt afgive en del væde når de tør op.
Prøv også disse opskrifter med solbær
![Solbærbrownies](http://dagenstallerken.dk/wp-content/uploads/2020/08/Solbærbrownies_i2.jpeg)