Aftensmad, Suppe

One-pot tortellini tomat- og spinatsuppe

Put det hele i én gryde og nyd et lækkert måltid efter max ½ times forberedelse. Lyder det ikke lækkert?

Denne ret kræver et minimum af forberedelse og smager så himlene synger.

Her har jeg brugt frisk tortellini med skinke. Bruger du i stedet en version med spinat og ricotta, har du en vegetarisk suppe.

One-pot tortellini-tomat-spinatsuppe

  • 1 hakket løg (behøver ikke være så fint)*
  • 2 gulerødder i tern*
  • 1 rød eller gul peberfrugt i tern*
  • 2 terninger hønseboullion*
  • ½ liter vand*
  • 2 dåser flåede tomater*
  • 2 spsk tomatpure*
  • 1 flaske/brik madlavningsfløde*
  • 1 spsk oregano*
  • 1 pakke frisk tortellini (eller anden fyldt pasta), 500 gr
  • ½ pose frisk spinat (eller 5-6 kugler frossen, helbladet spinat*)
  • Salt og peber*

Til servering

  • Revet parmesan
  • Croutoner (kan udelades eller erstattes af  brød)

Ingredienser fra basislager

Sådan gør du

  1. Skræl, skær og hak grønsagerne og læg dem i en stor gryde. Hæld vand på, tilsæt boullionterninger og kog det hele i ca. 10 minutter.
  2. Kog imens tortellinierne i henhold til anvisninger på pakken. Hæld dem i et dørslag med det samme, når de er kogt færdige.
  3. I den store gryde med grønsagerne tilsættes flåede tomater, tomatpure, fløde og oregano.
  4. Blend det hele til en fin suppe. Juster evt med lidt mere vand, hvis det er for tykt.
  5. Tilsæt spinat og tortellinier. Rør godt rundt indtil det hele er varmt og spinaten er ”faldet sammen”.
  6. Smag til med salt og peber.
  7. Server med croutoner og revet parmesan.

Tip! Køb 2 kartoner Karoline’s tomatsuppe i stedet for at lave tomatsuppen selv. Den smager forrygende og så har du middag på højst 15 minutter.