Blandet grøn salat med spinat
Jeg kan godt lide salattyper, der smager af noget og som ser lækre ud.
En Napolitana salat er en fin blanding med spæde blade af forskellig smag og farver. Men hold op! Hvor er jeg tit blevet skuffet. Hvor mange gange er den salat røget lige direkte i skraldespanden fordi holdbarheden simpelthen ikke er god nok. Ét dårligt salatblad og hele salaten ryger ud.
Så jeg køber det stort set aldrig mere. Til gengæld er jeg meget glad for babyspinat. Det smager nemlig af noget og så er holdbarheden faktisk ganske ok.
I denne salat har jeg blandet babyspinaten med feldsalat, der har en dejlig nøddeagtig smag. Du kan selvfølgelig tilsætte lige præcis de ting du har i køleskabet – dette var hvad jeg lige havde lyst til denne gang.
Blandet salat med spinat
- 1/2 pose babyspinat, skyllet grundigt og slynget
- 1 pose feldsalat, skyllet grundigt og slynget
- 1/2 bundt radiser
- 1 gul peberfrugt
- 1 avocado
- 1 håndfuld tørrede tranebær
- 2 portioner vinaigrette, gerne lavet med en frugt-eddike
Sådan gør du
- Snit evt babyspinaten, hvis bladene er store og nip gerne de groveste stilke af.
- Bland de 2 salater i en stor skål.
- Skær radiser, peberfrugt og avocado i tern og læg i skålen.
- Drys med tranebær og vend det hele godt sammen.
- Lige før servering hældes dressingen på og salaten vendes.