Salat

Grøn salat med granatæblekerner

Salat med granatæblekerner

En grøn salat med granatæblekerner er skønt tilbehør til mange forskellige retter.

Grøn salat med granatæblekerner

Frisk og dekorativ salat med sprøde og cremede teksturer.
Antal 4 personer
Kategori: Salat

Hvad synes du om opskriften?

Ingredienser

  • 1 pose blandet salat á 125 g
  • 2 forårsløg
  • 1 avocado
  • 75 g revet gulerod
  • balsamicodressing
  • 100 g feta
  • ½ granatæble, kernerne
  • 2 spsk ristede græskarkerner Kan erstattes af ristede pinjekerner, mandler eller solsikkekerner

Sådan gør du

  • Rist græskarkernerne på en tør pande ved middel varme. Det tager et par minutter at få dem let brune. Hold godt øje med dem, den kan let brænde på.
    Stil dem til side til afkøling.
  • Tilbered balsamicodressingen.
  • Halver granatæblet og bank let på bagsiden med en ske, så kernerne drysser ud. Saml kernerne op i en si og lad dem stå og dryppe lidt af.
  • Skyl salaten og slyng den tør.
  • Skræl gulerødder og riv dem på den grove side af rivejernet.
  • Rens forårsløg og skær dem i tynde ringe.
  • Skær avocado i mindre tern.
  • Hvis du bruger feta i blok, så skær den i mindre tern.
  • Vend salat, gulerødder og avocado med balsamicodressing. Dette gøres først lige inden servering.
  • Fordel feta, granatæblekerner og ristede græskarkerner over salaten.
Kan du lide denne opskrift?Jeg vil blive glad hvis du vil nævne @dagenstallerken eller tagge #dagenstallerken
Salat med granatæblekerner
Frisk og dekorativ salat med sprøde og cremede teksturer.

Nem salat med granatæblekerner

Der findes ikke noget bedre tilbehør end en skøn salat. Og når det er så er en salat, der tiltaler både smag og syn, går alt jo op i en højere enhed.

Jeg kan godt lide, at der er forskellige teksturer og smage, når jeg sammensætter en salat. Grønne blade i sig selv kan været ret så kedelige, men med de rette tilføjelser, tilfredsstilles alle sanser.

Salattype: Brug gerne en pose blandet salat, så du har lidt forskelligt i skålen. Du kan også blande forskellige slags, f.eks. feldsalat og babyspinat.

Fyld: Jeg kommer revet gulerod og avocadotern i som fyld. Gulerod giver farve og et godt bid. Avocado er sundt fedt og har en dejlig smag.
Alternativer til gulerod og avocado kan være agurk, tomat, peberfrugt.

Topping: Ristede græskarkerner giver en nøddeagtig smag og et rigtig godt sprødt indslag. Græskarkerner kan byttes ud med ristede solsikkekerner, pinjekerner eller mandler.
Blød og cremet feta klæder altid en salat. Jeg vælger ofte den, der hedder Puck. Den har den helt rigtige cremethed og lækre smag.
Granatæblekerner er både smukke og tilfører både knas, farver og en syrligt-sød smag. Du kan skifte granatæblekerner ud med andre typer frisk frugt eller bær – f.eks. frisk mango eller blåbær.

Inspiration til salat

Her er andre bud på gode salater, du kan servere som tilbehør til middagen.

Salat med mango Salat med mango

salat med jordbær Salat med jordbær

Blåbærsalat Blåbærsalat