Salat med mango
5. juni 2024
/ Skriv en kommentar
Salat med mango og avocado er lækkert tilbehør og med den syrligt-søde balsamicodressing og ristede solsikkekerner som knas får du en komplet smagsoplevelse.
Salat med mango
Salat med mango er lækkert tilbehør og med den syrligt-søde balsamicodressing og ristede solsikkekerner som knas får du en komplet smagsoplevelse.
Antal 4 personer
Kategori: Salat, Tilbehør
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
- ½ dl solsikkekerner
- 1 pose feldsalat à 75 gram
- 1 mango
- 1 avocado
- 2 forårsløg
- 1 portion balsamicodressing
Sådan gør du
- Rist solsikkekernerne på en tør pande. De skal have ca. 5-7 minutter ved mellemvarme. Når de begynder at blive godt varme, starter ristningen. Så vær over dem og sørg for at ryste dem godt rundt så snart de viser lidt brune kanter. Det går hurtigt meget stærkt når først de er varme! Sluk for blusset når kernerne er ristet som du vil have dem.
- Skyl salaten grundigt og slyng den tør.
- Skræl mango. Skær kødet fri fra stenen midten og skær det i tern.
- Skær avocado i tern.
- Skyl forårsløg grundigt og skær dem i tynde skiver.
- Tilbered balsamicodressing.
- Anret salat på et stort fad.
- Fordel mango, avocado og forårsløg ovenpå.
- Dryp med balsamicodressing og drys med ristede solsikkekerner lige før servering.
Kan du lide denne opskrift?Jeg vil blive glad hvis du vil nævne @dagenstallerken eller tagge #dagenstallerken
Tips til salat med mango
- Jeg har her brugt feldsalat til salat med mango. Jeg elsker den let nøddeagtige smag af feldsalat og bruger den meget gerne når jeg kan få fat i den. Du kan dog bruge enhver form for salat til denne opskrift på mangosalat. Brug evt. en blanding eller prøv evt. med friske babyspinatblade, der er fine at bruge i en salat.
Prøv også feldsalat i en lækker salat med blåbær. - Ristede solsikkekerner er nemme at lave, rimeligt billige og tilfører en rigtig god smag og lidt knas til salaten. Solsikkekerner kan sagtens udelades eller du kan erstatte dem med ristede pinjekerner eller ristede, hakkede mandler.
Prøv karamelliserede solsikkekerner til både drys og dessert. - De mango vi får herhjemme er ofte umodne og ret syrlige i smagen. I mine øjne gør det absolut ingenting, for jeg kan selv godt lide den syrlige smag og det faste mangokød. Men i denne mangosalat, er det bedst at gå efter en mere moden mango, hvor kødet er modent, mørkegult, blødt og meget aromatisk.
Du kan evt. udskifte mango med f.eks. cantaloupmelon, hvis du ikke kan få fat i en rigtig god mango.
Prøv også en dejlig mangosalsa som tilbehør til mange retter.