Aftensmad

Cremet fyldt pasta med pesto

Nogle dage er bare hundetravle og det kan være en kamp at få sat et velsmagende og sundt måltid på bordet i en fart. Det kan faktisk godt lade sig gøre med få ingredienser og på ganske kort tid. Her er en hurtig middag med kun 5 ingredienser og den står klar på spisebordet på lige knap 20 minutter.

Fyldt pasta med pesto

Denne pastaret blev bikset sammen på et kvarter hjemme hos os. Og den opstod egentlig fordi jeg havde ½ skinkesteg til overs fra aftenen før, men simpelthen ingen tid eller energi til at stå i køkkenet og trylle. Det er jo ikke så tit der lige er ½ skinkestg til overs, så i opskriften har jeg i stedet skrevet skinkestrimler, det fungerer ligeså fint. Eller du kan stege lidt kylling i tern.

Så med en pakke frisk, fyldt pasta og grønsager fra fryseren, blev skinkestegen til en lækker cremet sag med smag af rød pesto. Den røde pesto kunne også have været grøn, gul eller lilla – det er op til basislageret og familiens smag.

Cremet fyldt pasta med pesto

  • 1 pakke/400 g frisk fyldt pasta (f.eks. tortellini med spinat og ricotta eller skinke)
  • 400 g blandede frosne grønsager* (f.eks. broccoli, spinat, ærter, edammamebønner)
  • 1-2 pakker skinkestrimler (alt efter appetit og munde at mætte)
  • 3 store spsk valgfri pesto*
  • 2 dl creme fraiche 18% eller madlavningsfløde*

*Ingredienser fra basislager

Sådan gør du

  1. Kog pasta efter anvisning på pakken. Tilføj de frosne grønsager de sidste 3 minutter af kogetiden.
  2. Hæld vandet fra og lad gerne lidt vand blive tilbage i gryden. Ca. ½ dl.
  3. Tilsæt skinke og pesto og vend godt rundt.
  4. Tilsæt creme fraiche eller madlavningsfløde og varm igennem. Bruger du creme fraiche, må det helst ikke koge, da det kan skille.