Frokost

Squashrulle med tun

Squashrulle med tun

Server squashrulle med tun som en lækker forret eller til frokost. Squashbunden rulles om en cremet tunsalat med forskelligt grønt.

Hvad synes du om opskriften? Bedøm med stjerner

Squashrulle med tun

Server squashrulle med tun som en lækker forret eller til frokost. Squashbunden rulles om en cremet tunsalat med forskelligt grønt.
Antal 18 skiver
Kategori: Forret, Frokost

Hvad synes du om opskriften?

Ingredienser

Squashbund

  • 4 æg
  • 300 g squash svarer til ca. 1 mellemstor squash
  • 5 spsk kikærtemel kan erstattes af hvedemel
  • 100 g revet ost
  • ½ tsk salt og peber
  • ½ spsk oregano

Tunsalat

  • 1 dåse tun
  • 1 lille rødløg, finthakket
  • 1 dåse majs 140 g
  • 1 snackpeber u små tern
  • 1 avocado i tern
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 dl creme fraiche 18%
  • 1 spsk krydderurter – purløg, persille, dild brug én slags eller en blanding
  • ½ tsk dijonsennep
  • 1 tsk honning

Til servering

  • salat samt evt. ekstra dressing

Sådan gør du

Squashbund

  • Skyl squashen og riv den på den grove side af rivejernet. Drys med lidt salt og lad den stå i et dørslag/si.
  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Pisk alle de resterende ingredienser til en tyk dej.
  • Pres så meget æde som muligt ud af squashen. Det gøres nemmest i et rent viskestykke. Rør squashen i dejen.
  • Beklæd en bradepande med bagepapir og fordel dejen deri. Stil pladen i ovnen i ca 20 minutter til massen er helt gennembagt. Squashbunden kan hæve op under bagning, men det lægger sig igen, når den kommer ud af ovnen.
  • Vend squashbunden over på et stort spækbræt eller ud på køkkenbordet og træk bagepapiret af.

Tunsalat

  • Rør cremefraiche med citronsaft, krydderurter, sennep og honning. Smag til med salt og peber.
  • Kom tunen i dressingen og sørge for den bliver findelt, dette kan gøres ved at røre den med en gaffel.
  • Klargør alle grønsager og kom dem ned i tuncremen.

Servering

  • Smør tunsalaten på squashbunden.
    Smør tunsalat på squashbunden
  • Rul bunden sammen på den lange side, så du har en roulade. Lad den gerne hvile ½-1 time i køleskabet.
    Rul squashbunden sammen om tunsalaten
  • Skær tunrouladen i 1-2 cm tykke skiver og server dem på en bund af salat sammen med lidt ekstra dressing.
Kan du lide denne opskrift?Jeg vil blive glad hvis du vil nævne @dagenstallerken eller tagge #dagenstallerken
Squashrulle med tun
Server squashrulle med tun som en lækker forret eller til frokost. Squashbunden rulles om en cremet tunsalat med forskelligt grønt.

Squashrulle med tun til både forret og frokost

Squashrulle med tun kan spises både som forret og til frokost – endda som en let aftensmad. Der bliver ca. 18 skiver af rullen og til forret vil jeg beregne 2 tynde skiver pr. person. Så til forret vil opskriften række til ca. 8 personer.

Til frokost og let aftensmad skal der lidt mere mad på tallerken, så der vil jeg lægge 4 skiver på hver tallerken. Her vil opskriften derfor række til 4 personer.

Tunsalaten er en helt enkelt tuncreme rørt af tun i vand, finthakket rødløg, rød peberfrugt, avocado og majs i en lækker creme fraiche dressing med urter. Alt efter hvilken type creme fraiche du bruger, vil cremen blive mere eller mindre fast. En 9% creme fraiche er ret flydende, men god hvis du vil spare på kalorierne. En 18% creme fraiche er mere fast i det og oftest den, jeg vælger til denne ret.

Har du ingredienser til det, kan du vælge at røre lidt ekstra dressing, som du serverer til tunrullen.

Kender du squashrulle?

Den lækre squashbund kan bruges til meget mere end rullet om tunsalat. Den kan fyldes med oksekød, med kylling eller bruges som bund til pizza.

Squashrulle. Bag en squashbund og kom stegt, hakket oksekød sammen med ost, salat, agurker og tomater ovenpå inden du ruller den sammen og skærer i skiver. quashrulle med fyld af oksekød og salat

Squashrulle med kylling Squashrulle med kylling og guacamole

Pizza på squashbund Pizza på squashbund