Aftensmad

Pita med kebab

Pita med kebab

Pita med kebab smager som den bedste durumrulle fra fast food leverandøren! Med krydret kød, sprød salat, friske rødløg og masser af persille samt en cremet tzatziki kan denne pita sagtens give durumrullen baghjul.
Kødet laves som kødboller på spyd, bare fordi det giver en nem servering. Så de her pitabrød er virkelig populær gæstemad – masser af farver og smag, det kan vi lide!

Hvad synes du om opskriften? Bedøm med stjerner

Pita med kebab af hakket kød

Pita med kebab er som den bedste durumrulle. Krydret kød, sprød salat, friske rødløg, persille samt tzatziki giver en lækker hjemmelavet kebab. Vælg det kød du bedst kan lide.
Antal 4 personer
Kategori: Aftensmad

Hvad synes du om opskriften?

Ingredienser

Kebabspyd

  • 400 g hakket kød oksekød, kalv/flæsk, kylling eller lam
  • 1 æg
  • 1 løg
  • 1/2 rød peberfrugt kan udelades
  • 2 tsk oregano
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1/2 tsk stødt kanel
  • 1/2 tsk stødt chili eller cayennepeber
  • 1 tsk salt

Tzatziki

  • 5 dl yoghurt naturel eller dl græsk yoghurt
  • 1/2 agurk
  • 1 tsk salt
  • 1 fed presset hvidløg

Salater

  • ¼ lille rødkål eller lilla spidskål kan erstattes med enhver form for salat
  • 2 tomater
  • ½ lille rødløg
  • ½ bakke bredbladet persille

Desuden

  • 4 pitabrød

Sådan gør du

Kebabspyd

  • Læg 8 træspyd i vand
  • Tænd ovnen på 200 grader
  • Hak løget fint og skær peberfrugt i tern.
  • Kom kød, hakket løg, peberfrugt intern, æg samt alle krydderier i en skål. Rør farsen grundigt sammen.
  • Del farsen i 8 dele og lav en lille “pølse” af hver. Sæt pølserne på spyddene og klem farsen lidt sammen, så den ikke falder af spyddet.
    Spyd med kebab klar til ovnen
  • Læg spyddene på en bageplade med bagepapir og stil pladen i ovnen i 30 minutter.

Salater

  • Snit rødkålen meget fint. Kram den godt i hænderne og kom den i en serveringsskål.
    Fintsnittet rødkål til pita med kebab
  • Skyl persillen grundigt og hak den groft.
  • Snit rødløget i fine skiver og skær tomater i tynde skiver.
  • Bland tomater, rødløg og persille og kom salaten i en serveringsskål.
    Tomatsalat til pita med kebab

Tzatziki

  • Hæld yoghurt naturel dørslag beklædt med køkkenrulle eller i en tragt med kaffefilter. Stil yoghurten til afdrypning over en skål i minimum ½ time og gerne flere timer.
  • Riv agurken på den grove side af rivejernet.
  • Kom den i en si og drys med salt. Lad den dryppe af så længe som muligt. Kram agurken mellem hænderne for at få så meget væde ud som muligt.
  • Bland yoghurt med revet agurk og presset hvidløg. Smag til med evt. ekstra salt.

Servering

  • Lun pitabrødene.
  • Server kebabspyddene med salaterne og tzatziki – enten som fyld i pitabrød eller på en tallerken.
Kan du lide denne opskrift?Jeg vil blive glad hvis du vil nævne @dagenstallerken eller tagge #dagenstallerken

Tips til pita med kebab

Pitabrød, eller…?

Pitabrød er jeg simpelthen bare ikke god til at lave, så jeg køber dem færdige. Mit foretrukne valg er 100% Napolibrød fra Rema1000. De smager supergodt og kan sagtens måle sig med de hjemmelavede.

Et alternativ til pitabrødene kan være fladbrød, som du selvfølgelig kan bage selv (opskrift på fladbrød). Du kan købe de lækreste fladbrød i etniske butikker. Eller den meget nemme udgave kan være tortillas.

Kan man lave kebab af hakket kød?

Normalt er kebab lavet af lækkert lammekød, der griller på et stort, roterende spyd. Og selv vi virkelig elsker lam, så laver jeg alligevel de her kebabpita med hakket kød. Det er bare nemmere at få fat i og ikke mindst meget nemmere at håndtere, når man ikke lige har en kebabgrill ved hånden.

Færdigstegte kebabspyd
Færdigstegte kebabspyd. Her lavet med hakket kalv og flæsk og stegt i ovnen.

Kebab med eller uden spyd?

Jeg sætter min kebab på spyd, når der skal gøres lidt ekstra ud af maden. F.eks. når der er spisende gæster. Men til daglig former jeg bare kebabfarsen som små aflange frikadeller.

Kebab i ovn, på pande eller på grill?

Om sommeren griller jeg gerne så ofte som muligt. Så der laver jeg kebabspyd på grillen – se mine tips til at få dem til at hænge fast på spyddet her.
Om vinteren ryger de en tur i ovnen. Det giver en anden overflade, men det er ikke mindre lækkert af den grund. Og så er det bare så nemt!