Pita med kebab

Pita med kebab smager som den bedste durumrulle fra fast food leverandøren! Med krydret kød, sprød salat, friske rødløg og masser af persille samt en cremet tzatziki kan denne pita sagtens give durumrullen baghjul.
Kødet laves som kødboller på spyd, bare fordi det giver en nem servering. Så de her pitabrød er virkelig populær gæstemad – masser af farver og smag, det kan vi lide!
Hvad synes du om opskriften? Bedøm med stjerner
Pita med kebab af hakket kød
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
Kebabspyd
- 400 g hakket kød oksekød, kalv/flæsk, kylling eller lam
- 1 æg
- 1 løg
- 1/2 rød peberfrugt kan udelades
- 2 tsk oregano
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1/2 tsk stødt kanel
- 1/2 tsk stødt chili eller cayennepeber
- 1 tsk salt
Tzatziki
- 5 dl yoghurt naturel eller 2½ dl græsk yoghurt
- 1/2 agurk
- 1 tsk salt
- 1 fed presset hvidløg
Salater
- ¼ lille rødkål eller lilla spidskål kan erstattes med enhver form for salat
- 2 tomater
- ½ lille rødløg
- ½ bakke bredbladet persille
Desuden
- 4 pitabrød
Sådan gør du
Kebabspyd
- Læg 8 træspyd i vand
- Tænd ovnen på 200 grader
- Hak løget fint og skær peberfrugt i tern.
- Kom kød, hakket løg, peberfrugt intern, æg samt alle krydderier i en skål. Rør farsen grundigt sammen.
- Del farsen i 8 dele og lav en lille “pølse” af hver. Sæt pølserne på spyddene og klem farsen lidt sammen, så den ikke falder af spyddet.
- Læg spyddene på en bageplade med bagepapir og stil pladen i ovnen i 30 minutter.
Salater
- Snit rødkålen meget fint. Kram den godt i hænderne og kom den i en serveringsskål.
- Skyl persillen grundigt og hak den groft.
- Snit rødløget i fine skiver og skær tomater i tynde skiver.
- Bland tomater, rødløg og persille og kom salaten i en serveringsskål.
Tzatziki
- Hæld yoghurt naturel dørslag beklædt med køkkenrulle eller i en tragt med kaffefilter. Stil yoghurten til afdrypning over en skål i minimum ½ time og gerne flere timer.
- Riv agurken på den grove side af rivejernet.
- Kom den i en si og drys med salt. Lad den dryppe af så længe som muligt. Kram agurken mellem hænderne for at få så meget væde ud som muligt.
- Bland yoghurt med revet agurk og presset hvidløg. Smag til med evt. ekstra salt.
Servering
- Lun pitabrødene.
- Server kebabspyddene med salaterne og tzatziki – enten som fyld i pitabrød eller på en tallerken.
Tips til pita med kebab
Pitabrød, eller…?
Pitabrød er jeg simpelthen bare ikke god til at lave, så jeg køber dem færdige. Mit foretrukne valg er 100% Napolibrød fra Rema1000. De smager supergodt og kan sagtens måle sig med de hjemmelavede.
Et alternativ til pitabrødene kan være fladbrød, som du selvfølgelig kan bage selv (opskrift på fladbrød). Du kan købe de lækreste fladbrød i etniske butikker. Eller den meget nemme udgave kan være tortillas.
Kan man lave kebab af hakket kød?
Normalt er kebab lavet af lækkert lammekød, der griller på et stort, roterende spyd. Og selv vi virkelig elsker lam, så laver jeg alligevel de her kebabpita med hakket kød. Det er bare nemmere at få fat i og ikke mindst meget nemmere at håndtere, når man ikke lige har en kebabgrill ved hånden.


Kebab med eller uden spyd?
Jeg sætter min kebab på spyd, når der skal gøres lidt ekstra ud af maden. F.eks. når der er spisende gæster. Men til daglig former jeg bare kebabfarsen som små aflange frikadeller.
Kebab i ovn, på pande eller på grill?
Om sommeren griller jeg gerne så ofte som muligt. Så der laver jeg kebabspyd på grillen – se mine tips til at få dem til at hænge fast på spyddet her.
Om vinteren ryger de en tur i ovnen. Det giver en anden overflade, men det er ikke mindre lækkert af den grund. Og så er det bare så nemt!