Squashrulle med fyld af oksekød og salat
Squashrulle med fyld af oksekød og salat smager ligesom en burger – bare i en meget sundere udgave. Inspirationen til den rullede burger kommer fra min hotdog i squash-æggewrap. Variationer af kendte retter på en sundere og anderledes måde, er noget, der hitter hjemme hos os.
Squashrullen her er med fyld af hakket oksekød og salat. Variationer kan være:
- Kyllingefilet med guacamole
- Cremet tunsalat
- Chili con carne med majs og bønner
- Falafler med ærtehummus
- Laks med flødeost og spinat
- Stegte champignon med soltørrede tomater
- Græske frikadeller med tzatziki
Hvad synes du om opskriften? Bedøm med stjerner
Squashrulle med fyld af oksekød og salat
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
Squashbund
- 4 æg
- 300 g squash svarer til ca. 1 mellemstor squash
- 5 spsk kikærtemel kan erstattes af hvedemel
- 100 g revet ost
- 1/2 tsk salt og peber
- 1/2 spsk oregano
Krydret oksekød
- 500 g hakket oksekød
- 1 finthakket løg
- 1 spsk tørret oregano kan erstattes af tørret basilikum
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk chilipulver eller cayennepeber evt lidt mere eller mindre alt efter hvor stærkt du vil have det
Salat
- 1 iceberg i strimler
- 1/2 agurk i tern eller tynde skiver
- 2 tomater i tynde skiver
- 1 rød snackpeber i tynde skiver
- 1 rødløg i tynde skiver eller syltet rødløg
- 100 g revet ost, f.eks. cheddar
- 1 portion Thousand Island dressing
Sådan gør du
Squash-æggewrap
- Skyl squashen og riv den på den grove side af rivejernet. Drys med lidt salt og lad den stå i et dørslag/si.
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Pisk alle de resterende ingredienser til en tyk dej.
- Pres så meget æde som muligt ud af squashen. Det gøres nemmest i et rent viskestykke. Rør squashen i dejen.
- Beklæd en bradepande med bagepapir og fordel dejen deri. Stil pladen i ovnen i ca 20 minutter til massen er helt gennembagt. Squashbunden kan hæve op under bagning, men det lægger sig igen, når den kommer ud af ovnen.
- Vend squashbunden over på et stort spækbræt eller ud på køkkenbordet og træk bagepapiret af.
Oksekød
- Brun det hakkede oksekød i en gryde
- Tilsæt det hakkede løg og krydderier. Steg videre til løget er blødt. Det tager et par minutter.
- Smag til – vurder om du vil have mere chili/cayennepeber i
Salat
- Tilbered Thousand Island dressingen (se nedenfor). Eller brug en færdigkøbt.
- Skær iceberg i strimler, tomater i tern, agurk, snackpeber og rødløg i skiver.
- Bred oksekødet ud på squashbunden og drys med revet ost.
- Fordel iceberg (gem lidt til servering), tomater, agurk, snackpeber og rødløg over hele bunden.
- Dryp med ca ½-delen af dressingen
- Rul squashbunden sammen på den lange led og skær den i skiver. Sørg for der er min. 2 tykke eller 3 lidt mindre skiver pr. person
- Server squashrullen med ekstra salat og resten af dressingen
Hvor meget kan jeg forberede?
Al salat kan snittes og skæres i forvejen eller blot mens squashbunden bager. Er du god til at forberede og “food-preppe” har du måske allerede snittet salat og grønt i køleskabet. I en snæver vending kan en færdigblandet pose fra supermarkedet også fint bruges.
Oksekødet brunes hurtigt af, også mens bunden bager. Eller brun det i forvejen og lun det så lidt på en pande eller i mikroovnen lige inden du samler rullen.
Squashrullen kan bages et par timer i forvejen, men skal helst anvendes samme dag.
Kan jeg bruge andet fyld i squashrulle?
Fyldet her er som i en meget klassisk burger: revet ost, iceberg, tomater, snackpeber og agurk samt den lækre Thousand Island dressing.
Almindelige rødløg kan byttes ud med syltede rødløg. Det giver den lidt skarpe sur-søde smag, som også er i en burger, der indeholder syltede agurker eller pickles.
Salaten kan dog sagtens varieres med rucola, spinat, fintsnittet spidskål eller rødkål- Og fyldet kan være majs, bønner – grønne, hvide, røde, peberfrugt, ristede squash, bagte auberginer osv osv.
Jeg plejer gerne at give ekstra salat til, som godt kan indeholde grovere grønsager en de tomater og agurker, der er inde i rullen. Så kan squashrullen sagtens mætte 4 personer.
Rigtig lækker rulle, som jeg fyldte med dit Sloppy Joe-fyld. Jeg blev dog i tvivl om, rullen skulle bages i alm. ovn eller varmluft?
Hej Kathrine
Glad for at høre, du kan bruge opskriften. Det var da en god ide med sloppy-Joe fyldet. Det må jeg da også lige få prøvet af.
Jeg bruger altid selv almindelig ovnvarme, da min ovn varmer mest jævnt sådan. Du kan dog sagtens brug varmluft, så skru bare ned til 180 grader i stedet.
Mvh Eva
Hej Eva,
Herligt med dine skønne opskrifter og ideer til fyldet i squash rullen.
Er lidt nysgerrig på Sloppy Joe fyld, hvad består det af, og deler du opskriften?
Bh.
Hanne
Hej Kathrine. Dejligt du kan bruge mine opskrifter, det er jeg rigtig glad for. Jeg synes ikke jeg har nævnt Sloppy Joe som muligt fyld i squashrullen. Men jeg har da en opskrift på Sloppy Joe. Klik her.
Mvh Eva
Uhmm, den både lyder og ser lækker udHar du mon nogen idé om jeg kan udskifte mel med Husk? Eller måske havregryn? På forhånd takmvh Kristina
Hej Kristina
1000 tak. Squashrullen er også en stor favorit hos os.
Du kan sagtens udskifte husk med mel eller havregryn. Det bliver blot brugt til at holde lidt sammen på dejen. Konsistensen skal være som en tyk pandekagedej, så prøv dog lidt frem 🙂
Mvh Eva, dagenstallerken
Tak for mad
Jeg lavede rullen med 2 spsk Graham og tre spsk hvede. Den første jeg lavede blev lidt tør, så anden omgang lavede jeg med 190 g. I 15 min. Den blev rigtig dejlig
Jeg stegte 1 løg, 1 gulerod og toppen af et spidskål (stop modspil ) og blandede det med kødet. Og så med frisk salat. Ikke burgersmag, men rigtig fint alligevel.
Tak for inspiration. – Det er ikke sidste gang vi får det.
Velbekomme Dejligt du kunne blive inspireret og så fint du giver dig i kast med at prøve alternativer af.
Hvor mange kalorier indeholder opskriften
Jeg tæller ikke kalorier, så det kan jeg desværre ikke svare på. Mvh Eva
En favorit her i huset, også kold til frokost
Gad godt vide hvor mange gram squash det er
Det er ca. 200-300 g. Mængden kan fint variere derimellem. Opskriften er rettet til nu, tak fordi du gjorde opmærksom på det.