Sauce/dressing mm

Ærtehummus

Ærtehummus

En variant af den klassiske hummus er ærtehummus.

Den får en skøn, grøn farve og gør sig derfor rigtig godt på bordet.

Brug den som smørelse i sandwich eller burger, server den med din favorit gnavegrønt, pitachips/brødstænger eller som et proteinrigt indslag i dine salater.

Ærtehummus

  • 1 dåse kikærter, drænet og afdryppet*
  • 150 g eller 2 1/2 dl optøede, grønne ærter*
  •  1 fed hvidløg*
  • 1 spsk tahin*
  • 1 tsk spidskommen*
  • 1-2 tsk salt*
  • 4 spsk citronsaft*
  • Evt lidt vand*

*Ingredienser fra basislager

Sådan gør du

  1. Put alle ingredienserne i en blender eller minihakker.
  2. Kør maskinen til det hele er en cremet, homogen masse.
  3. Undervejs kan du komme lidt vand i, hvis du vil have en tyndere og mere cremet konsistens på din humus.