Inspiration

Hvad kan jeg lave med kyllingebryst?

Opskrifter med kyllingebryst

Kyllingebryst eller kyllingefilet er utrolig alsidigt og der kan laves mange lækre retter. Så hvis du nogensinde spørger dig selv “Hvad kan jeg lave med kylling?” kan du finde inspiration her.

Find inspiration til hverdagsmad, inspiration til aftensmad og inspiration til børnevenlige retter her. Her er masser af ideer til aftensmad med kylling og mine bedste opskrifter med kyllingebryst.

Find selv din egen favorit opskrift med kyllingebryst!

bagte grønsager i perlebygsalat

Perlebygsalat med kylling, bagte grønsager og persillepesto

Dejlig, fyldig perlebygsalat, som med kylling, bagte grønsager og hjemmelavet persillepesto sagtens kan gøre det ud for et helt måltid. Du kan evt. skifte hjemmelavet persillepesto ud med en købepesto.

Broccolifyldt kyllingebryst

Saftig kyllingebryst fyldt med broccoli og ost

Kyllingebrystet bliver dejlig saftigt, når det bliver fyldt med broccoli.

One pot pasta med kylling

One pot pasta med kylling

One pot pasta med kylling er en dejlig hverdagsret med en skøn smag af tomater og basilikum. Det tager kun 30 minutter at sætte denne hverdagsmad på bordet og er derfor en stor familiefavorit.

Kyllingebryst i tomat-flødesovs

Kyllingebryst i tomat-flødesovs

Lækkert saftigt kyllingebryst bagt i en cremet og smagfuld tomat-flødesovs. Server med ris og dampet grønt.

Kylling i sur sød sovs

Kylling i sur sød sovs

Skøn opskrift på stykker af kyllingebryst i en lækker sur sød sovs og masser af grønsager. Server med kogte ris.

Sprød salat med grillet kyllingebryst og appelsindressing

Fyldig salat med masser af mæthed. Dressingen er baseret på appelsinsaft og giver det helt rigtige friske prik over i’et.

Kyllingebryst med hasselback variation og ærtesauce

Kyllingebryst med hasselback variation og ærtesauce

Nem opskrift på en farve- og smagsbombe, der vil imponere. Lav kyllingebryst med hasselback variation og ærtesauce til dine gæster eller når familien skal have sund aftensmad, der både smager godt og ser godt ud.

Mexibowl

Mexibowl

Mexibowl er en skål fyldt med alskens sunde lækkerier i tex-mex stil. Krydret kylling, bønner, brune ris, salat og en lækker majs-tomatsalsa udgør sammen med en cremet guacamole ingredienserne i denne mexibowl.

Den sprøde parmesankylling er et stort hit hos både børn og voksne

Sprød parmesankylling

Den sprøde parmesankylling er et stort hit hos både børn og voksne. Server med kogt pasta og evt. gratineret rød peberfrugt. Er også lækker i en burger.

Saltimbocca

Saltimbocca af kylling med salviepasta

Smagfulde stykker af kylling omviklet med sprød skinke og salvie. Server med en cremet pasta, krydret med salvie og toppet med valnødder.

Enchiladas med kylling

Enchilada med kylling

Hvide enchiladas med kylling og broccoli, gratineret med cheddar og serveret med avocado/tomat/majssalsa. Brug gerne fuldkornstortillas og vælg selv om det skal være med/uden broccoli. Har du en rest kylling, er det supernemt at lave denne enchilada.

Kylling og broccoli stir fry

Kylling og broccoli stir fry i den lækreste kinesisk inspirerede sauce

Kylling med broccoli og en kinesisk inspireret sovs er en sund hverdagsret med kylling og broccoli. Nemme ingredienser, en let tur i wokken og serveret med kogte ris. Så er der mad!

Clubsandwich salat

Clubsandwich salat

Clubsandwich salat er en helt klassisk clubsandwich med kylling, bacon og karrydressing – bare uden brødet. Med sprøde pitachips eller croutoner på toppen.

Kylling i peanutbuttersauce

Nem kylling i peanutbuttersauce med dampet grønt og ris

Med kogte ris, er denne cremede peanutbutter kylling en af de hurtige og ekstremt smagfulde opskrifter. Kombinationen af kokosmælk og peanutbutter giver en lækker cremet konsistens – og smagen toppes af limesaft og fiske sauce.

Pasta med blomkål og mandelpaneret kylling

Mandelpaneret kylling på blomkålspasta

Pasta med blomkål og peberfrugt blendet til den lækreste sovs – serveret med sprød, mandelpaneret kyllingebryst. Lav en lækker, cremet og meget sundere pastasovs baseret på grønsager.

Butterchicken

Butterchicken

Cremet indisk butterchicken er en skøn indiskinspireret gryderet med kylling og en dejlig sauce, som er lige tilpas krydret uden at være stærk. Server med kogte ris, naanbrød og evt. mangosalsa.

Kylling scallopini

Scallopini kylling

Scallopini er tynde skiver af kyllingebryst i en lækker citronsauce med kapers. Server med pasta og/eller med grillede grønsager, som de gør i Italien.

Nachos med kylling

Gratinerede nachos med kylling og salat

Lækker tex mex middag med sprøde tortillachips. Kylling, salat og guacamole tilfører mæthed og det gode grønt til et komplet måltid.

Indisk kylling i karry

Cremet wok kylling i karry med mango og broccoli

Kylling i karry med kokos, mango og broccoli står på bordet på under 1/2 time og der skal ikke de store kulinarisk evner til for at få det til at smage superlækkert. Det sørger ingredienserne for.

Quesedillas med kylling, majs og peberfrugt

Quesedillas med kylling, majs og peberfrugt

Mexikanske pandekager med et let fyld af kylling, peberfrugt og majs er nem og lækker aftensmad. Fyldet kan varieres i det uendelige, skift f.eks. kylling ud med hakket oksekød eller rejer og byt grønsagerne ud med bønner i alverdens farver.

Stegte nudler med kylling og grønt

Stegte nudler med kylling og grønt

Lav selv stegte nudler med kylling og grønt, som er både bedre og billigere end købt fast food. Her er brugt spidskål, rødløg, gulerødder, peberfrugt og spinat.

Bagt pasta med feta og kylling

Bagt pasta med feta, kylling og tomater – one pot

Bagt pasta med feta, kylling og tomater er en supernem one pot pasta, hvor alle ingredienser bages sammen i ét fad. Nem hverdagsmad med minimal forberedelse

De bedste opskrifter med kyllingebryst

Skulle jeg vælge én ingrediens, som jeg skulle fylde min fryser med, så vil det være kylling!

Mange retter med kylling: Der er SÅ mange forskellige måder at lave kylling på – i ovn, i fad, fyldt, i tern og meget andet.

Børnevenlige retter med kylling: Kylling er mildt i smagen og er derfor meget børnevenligt. Du kan smage til med alverdens krydderier, så du rammer præcis den smag, der passer til din familie.

Kylling er nem aftensmad: Om du bruger filet, bryst eller inderfilet er sådan set underordnet i disse retter med kyllingefilet. Især i de opskrifter, hvor kødet skal skæres i mindre stykker. Kylling er nem aftensmad, da tilberedningstiden er kort.

Kylling er billig aftensmad: Jeg køber store partier frossen kyllingebryst eller kyllingefilet og opbevarer i fryseren. Der er også ofte tilbud på fersk kylling, hvis jeg lige har glemt at tage noget op af fryseren. Ikke sjældent ser jeg 450 g kyllingebryst til 20 eller 25 kroner. Og det passer jo lige til en familie.

Tilberedt kylling i fryseren: Mit bedste tip er at tage en stor portion kyllingefilet, lægge det i et ildfast fad, drysse med salt, peber og dit yndlingskrydderi (mit er rosmarin) samt hæld en lille sjat vand i bunden af fadet. Giv det ca. 20 minutter ved 200 grader. Træk kødet i strimler med 2 gafler mens det stadig ligger i fadet og sørg for at al væden bliver blandet i det tilberedte kød. Så har du en stor portion pulled chicken, som du kan komme i fryseren i portionsstørrelser. Det er genialt til f.eks. salater eller som fyld i suppe.

Opskrifter med kyllingebryst

Kyllingebryst er alsidigt og kan laves til mange lækre retter. Her får du mine bedste bud på opskrifter med kyllingebryst – nem aftensmad til hele familien.
Kategori: Aftensmad
Søgeord: Kyllingebryst, kyllingefilet, opskrift med kylling, retter med kylling

Hvad synes du om opskriften?