Aftensmad

Nem kylling i peanutbutter sauce

Kylling i peanutbuttersauce

Endnu en gang spiller kyllingfilet hovedrollen i aftensmaden. Kylling er simpelthen så alsidig og kan med selv de enkleste ingredienser trylles om til de lækreste retter. Og trylleriet kan ofte klares pågå ganske kort tid, da kylling ikke kræver særlig lang tilberedningstid.

Med kogte ris, er denne cremede peanutbutterkylling en af de hurtige og ekstremt smagfulde. Kombinationen af kokosmælk og peanutbutter giver en lækker cremet konsistens – og smagen toppes af limesaft og fiske sauce.

Det er simpelthen det bedste der findes – og så er det tilmed supernemt på en almindelig hverdag!

Nem kylling i peanutbutter sauce

  • 450 g kyllingfilet i tern*
  • 1/2 spsk olie til stegning*
  • 1 finthakket løg eller 2 forårsløg i tynde skiver*
  • 1 stykke frisk ingefær (ca. som en tommelfinger), revet*
  • 3 tsk rød karry*
  • 1 dåse kokosmælk, light*
  • 2 store spsk peanutbutter
  • 3 spsk limesaft*
  • 2 spsk fiskesauce (kan erstattes af salt)*
  • Til servering: Kogte ris, dampede grønsager

*Ingredienser fra basislager

Sådan gør du

  1. Sæt ris over: 3 dl ris til 6 dl koldt vand bringes i kog. Når det koger, tilsættes 1 tsk salt. Skru ned og kog 12 minutter. Lad gryden stå med låg i yderligere 12 minutter.
  2. Opvarm en stor pande eller wok med olien.
  3. Tilsæt revet ingefær og rød karry.
  4. Tilsæt derefter kyllingeternene og finthakket løg. Steg i 4-5 minutter.
  5. Tilsæt kokosmælk og peanutbutter. Rør godt rundt og kog det hele igennem 1-2 minutter.
  6. Hvis du synes saucen er for tynd, kan du evt jævne med lidt Maizena-jævning (1 spsk Maizena røres ud i 3 spsk koldt vand).
  7. Smag til med limesaft og fiskesauce.
  8. Server med friskkogte ris og dampede grønsager.

Kylling i peanutbuttersauce