Aftensmad

Broccolifyldt kyllingebryst

Saftig kyllingebryst fyldt med broccoli

Engang imellem har supermarkederne gode tilbud på broccoli, så du kan få et bundt til en femmer. Så er det nemlig muligt at lave denne broccolibombe til en rigtig god pris.

Udover at komme broccoli som fyld i kyllingebrystet, serverer jeg også en klassisk broccolisalat til sammen med broccolifrikadeller og broccolipesto. Du kan selvfølgelig også servere en god salat til, f.eks. en frisk blomkålstabouleh eller en fyldig bulgursalat med edamamebønner og mango.

Broccolifyldt kyllingebryst

  • 4 kyllingebryster
  • Salt, peber, paprika
  • 1 broccoli
  • 2 dl revet cheddar
  • 3 spsk hytteost
  • 2 spsk olivenolie til stegning
Fyld broccoli i en lomme i kyllingen og drys med salt, peber og paprika

Fyld broccoli i en lomme i kyllingen og drys med salt, peber og paprika

Sådan gør du

  1. Skær stokken fra broccolien. Brug stokken til broccolipesto. Damp hovederne i en smule vand i mikroovnen et par minutter. Hæld vandet fra og lad det køle en smule af.
  2. Rør broccolihovederne sammen med cheddarost og hytteost.
  3. Skær en lomme i kyllingebrysterne. Kom fyldet i og luk med en kødnål eller tandstikker.
  4. Drys kyllingen med salt, peber og lidt paprika.
  5. Tænd ovnen på 200 grader.
  6. Varm en pande op med 2 spsk olivenolie. Brun kyllingebrysterne på en stor panden i 2 spsk olivenolie – gerne på en pande, der kan gå i ovnen. Hvis ikke du har sådan en pande, kan du lempe kyllingebrysterne over i et ildfast fad.
  7. Sæt panden i ovnen i ca. 15 minutter under låg (eller folie, hvis du ikke har et låg).
  8. Server de broccolifyldte kyllingebryster med broccolifrikadeller, broccolisalat og broccolipesto.
Server med broccolifritter og broccolipesto

Server med broccolifrikadeller og broccolipesto