Aftensmad, Frokost, Salat

Sprød salat med grillet kylling og frisk appelsindressing

Vi er rigtig glade for at få en sprød salat til aftensmad. En god fyldig en af slagsen med skønne sprøde grønsager, der giver et godt knas, en masse af tygge på og en god mæthed.

Klassikeren med salat, tomater og agurk finder aldrig vej til mit middagsbord. Jeg synes simpelthen ikke der findes noget mere kedeligt!

Vi topper ofte salaten med en eller anden form for proteinkilde – rejer, hummus, tun, skinke eller som her kyllingebryst. Så kan en salat nemlig sagtens gøre det ud for et helt aftensmåltid og vi sidder tilbage med en fornemmelse af sund mæthed.

Du kan vælge mange forskellige grønsager til din salat – bare det giver god fylde. Det her er mit forslag ud fra det, der findes i mit køleskab. Men leg selv med mulighederne og det du kan lide. Mængderne kommer også an på hvor sultne I er. Men regn med ca en håndfuld af hver ingrediens.

Forslag: Agurk, tomater, gulerodstern, fintsnittet fennikel, grønne bønner, ærter, majs,  edamame, spirer, fintsnittet spidskål, radiser

Dressingen er baseret på appelsinsaft og giver det helt rigtige friske prik over i’et. Du finder opskriften på appelsindressing med blå birkes her.

Sprød salat med grillet kyllingebryst og appelsindressing

  • Salat – f.eks. iceberg, romaine, hjertesalat
  • Peberfrugt – brug gerne flere farver
  • Spinat – giver en anden smag og andre vitaminer end salat
  • Avocado – beregn 1/2 pr person
  • Mango – eller anden frugt i sæson, f.eks. jordbær, æbler, fersken
  • Blomkålsbuketter
  • Smuldret feta
  • 2 store kyllingebryst
  • Salt og peber
  • Appelsindressing med blå birkes
  • Server med sprøde brødstænger

Sådan gør du

  1. Del kyllingebrysterne i 2, så du får 4 flade stykker: Læg brystet på et spækbræt. Skær med en skarp kniv fra den tykke ende mod den tynde. Det er nemmest at styre, hvis du holder på brystet med venstre hånd, så kan du fornemme om kniven holder sig i midten.
  2. Drys med salt og peber.
  3. Varm en grillpande op – eller benyt kul- eller gasgrill – og grill brysterne ca 2 minutter på hver side, så de får fine grillstriber. Skru ned for varmen og giv dem 3-4 minutter mere på hver side.
  4. Klargør grønsagerne og fordel dem i 4 store skåle.
  5. Skær kyllingebrysterne i skrå skiver og læg et bryst på hver skål.
  6. Dryp med appelsindressing.

Sprøde brødstænger

  • 4 stykker brød (jeg har brugt boller, der blev til overs fra morgenmaden)
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk groft salt
  • 2 tsk tørret rosmarin eller timian

Sådan gør du

  1. Skær brødskiverne i stænger på ca 1 cm ( bruger du boller, flækker du dem først)
  2. Læg dem på en bageplade med bagepapir
  3. Dryp med olivenolie og drys salt samt rosmarin ud over.
  4. Bag dem i en ovn i ca 5 minutter ved 200 grader til de er sprøde og gyldne. Hold øje med de ikke bliver brændte.
Sprøde brødstænger

Sprøde brødstænger