Cashewkylling
Denne cashewkylling med sprødstegt kylling og ristede cashewnødder i lækker sauce smager endnu bedre end den du kan få som take-away
Cashewkylling
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
- 2 dl cashewnødder
- 450 g kyllingebryst
- ½ dl maizenamel
- ½ tsk salt samt peber efter smag
- 2 spsk stegeolie
Sauce
- ½ dl soya
- 3/4 dl hønseboullion laves af kogende vand plus ½ boullionterning
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk brun farin
- 1 spsk hoisinsauce
Til servering
- 1 bundt broccoli, dampet
- 175 g gulerødder, dampet svarer til ca. 4 stk
- kogte ris
- 2-3 forårsløg i skiver
- 1 tsk sesam
Sådan gør du
- Varm en pande op og kom cashewnødder på. Rist dem ved god varme indtil de er gyldne. Ryst panden ofte, så de ikke bliver sorte. Stil cashewnødderne til side.
- Rør alle ingredienserne til saucen sammen i en lille skål og stil den til side til senere.
- Skær kyllingen i mindre tern.
- Kom Maizenamel samt salt og peber i en pose og kom kyllingen deri. Ryst posen godt, så maizenamelet fordeler sig på alle kyllingestykkerne.
- Opvarm en pande eller en wok med stegeolie.
- Steg kyllingestykkerne ved god varme indtil de er lysebrune og gennemstegte. Det tager 5-6 minutter.
- Tilsæt saucen og bland den godt rundt med kyllingen.
- Tilsæt cashewnødder og varme det hele godt igennem.
- Server cashewkyllingen med kogte ris og dampet grønt. Drys med fint skivede forårsløg og sesamfrø.
Tips til opskrift på cashewkylling
Her er nogle nyttige tip til opskriften på hjemmelavet cashewkylling, der smager ligeså godt – eller endda bedre – end take-away fra din lokale China grill.
Denne ret er nem at lave derhjemme, og du behøver ikke en wok, blot en stor non-stick pande. Ligesom med alle wokretter tilberedes denne ret hurtigt, så sørg for at have alle dine ingredienser klar, inden du begynder at lave mad. Desuden er det vigtigt ikke at skære kyllingestykkerne for småt, da de ellers vil tilberedes for hurtigt og kan blive tørre.
- Start med at panere kyllingen i majsstivelse, da dette skaber en dejlig sprød skorpe og samtidig fortykker saucen.
- Saucen til cashewkylling har den perfekte balance mellem sødme, salt og et strejf af hvidløg. Du kan altid tilføje chiliflager, hvis du og familien kan lide en stærkere smagsoplevelse. I så fald tilsættes de sammen med kyllingen og steger med.
- Tilsæt cashewnødderne helt til sidst i tilberedningsprocessen, hvis du ønsker, at de skal forblive sprøde. Hvis du foretrækker blødere cashewnødder, kan du simre dem i saucen i et par minutter, inden du serverer.
- Cashewnødder er ret kalorierige. Hvis du vil spare lidt på kalorierne, kan du halvere mængden og evt. halvere selve nødderne.
- Server cashewkylling med ris, nudler eller quinoa. Vil du reducere kalorieindholdet, kan du i stedet vælge blomkålsris eller squashnudler.
- Jeg serverer desuden altid dampede grønsager til cashewkylling. I denne opskrift har jeg valg gulerødder og broccoli. Men du kan vælge præcis de grønsager du bedst kan lide. Den helt nemme version kan være at bruge 1-2 poser wokgrønsager fra frost. Disse kan endda tilsættes i selve retten. I så fald tilsætter du dem efter kyllingen er stegt, sammen med saucen, så det kan blive varmet godt igennem sammen. Overvej evt. at lave dobbelt portion sauce.