Blomkålspizza

Blomkålspizza er tykke skiver af blomkål, der bages med pizzasovs og gratineres med ost.
Dejlig smag af pizza, men meget sundere. Spis dem som tilbehør eller som selvstændig hovedret, evt. med brød til.
Blomkålspizza
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
- 1 stort blomkål
- lidt olivenolie
- salt og peber efter smag
- 4-8 spsk pizzasauce gerne hjemmelavet pizzasauce
- 1 pose frisk mozzarella eller ca. 100 g revet
- 2 spsk revet parmesan
Til servering
- frisk basilikum
- rucolasalat
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader almindelig varme.
- Fjern bladende fra blomkålen, men lad noget af stokken sidde (det holder blomkålen samlet)
- Skær blomkålen over på midten. Og del igen hvert stykke i 2. Skær enden af, så du har 4 regulære, store stykker.Du skal ikke kassere de små stykker, dem kan du sagtens bruge, de bliver bare lidt "ukurrante".
- Læg blomkålsskiverne på en bageplade med bagepapir.
- Pensl alle siderne med en smule olivenolie og drys med salt og peber efter smag.
- Stil pladen i ovnen og bag blomkålsskiverne i 30 minutter. Vend dem når halvdelen af tiden er gået.
- Tag pladen ud af ovnen og fordel 1-2 spsk tomatsauce på hver skive. Drys også med ½ spsk revet parmesan.
- Skær mozarellaen i tynde skiver og fordel den ovenpå tomatsaucen.
- Stil nu ovnen på grill.
- Stil pladen tilbage i ovnen og grill til osten er smeltet og blevet let gylden.
Servering
- Server blomkålspizzaen ovenpå rucola pyntet med lidt frisk basilikum.
Opskrift på blomkålspizza
Blomkål for en helt fantastisk smag når den bliver bagt. Den får en let brændt overflade og et smørblødt indre. Og de 2 smage klæder bare hinanden rigtig godt!
Når vi så topper med en dejlig tomatsauce og lækker ost, gratinerer den og serverer med frisk rucola, så er smagsløgene i himlen.
Det er pizzasmag af allerbedste skuffe!

Tips til blomkålspizza
Lad så meget som muligt af stokken blive på, når du renser blomkålen. Stokken er med til at holde buketterne på plads og sikrer, at det hele ikke ender i en gang smuldret blomkålsris.
Skær 4 tykke skiver af hvert blomkål. Enderne kan du sagtens inkludere i opskriften. Læg f.eks. buketterne tæt sammen på bagepladen og vær forsigtig når du løfter dem af pladen. Den smeltede ost vil til dels holde dem samlet. Men vil du lave en pæn servering, så brug kun de pæne skiver.
Som alternativ kan du brække blomkålen i buketter, lægge dem i et fad og hælde tomatsaucen over inden du topper med osten. Så får du samme gode smag, men blot som en fadservering i stedet.

Vil du hen i en mere “rigtig” pizza, kan du sagtens lægge skinkestykker, pepperoni, champignon, grillede grønsager – eller hvilken som helst anden topping, du plejer at have på din yndlingspizza – ovenpå osten. Her det en ren vegetarisk blomkålspizza uden fyld, men eksperimenter som du har lyst til.
Mængden af pizzasauce og ost kan du helt selv bestemme. Vil du have lidt mindre ost på, gør du bare det. Men brug gerne kombinationen af mozzarella og parmesan, da de gør noget forskelligt for henholdsvis tekstur og smag.
Du kan selv lave en lækker tomatsauce. Brug for eksempel denne opskrift på tomatsauce.
Du kan også sagtens bruge en færdig tomatsauce fra glas eller karton. selv kan jeg faktisk ret godt lige tomatsauce på glas fra Coop, den synes jeg smager godt og har en fin tekstur.
Har du ikke tomatsauce ved hånden, eller mod på at lave en selv, kan du sagtens blot bruge hakkede, flåede tomater. Drys blot med oregano og/eller basilikum og gerne hvidløgspulver.