Nem tomatsauce, perfekt til pizza og pasta
Her er en nem tomatsauce, der er lige perfekt til både pizza og pasta.
Den skal blot røres sammen og behøver ikke koge. Det gør den superhurtig at lave, så du aldrig vil købe en færdig pizzasauce igen!
Jeg bruger tomatpassata, som er en “glat” tomatsauce. Du kan sagtens anvende flåede tomater i stedet. Hvis du ønsker en sauce uden klumper, kan du med fordel blende den.
I sensommeren, hvor drivhuset bugner af tomater, laver jeg tomatsauce med friske tomater.
Er der rester, kan de kommes i en frysepose og opbevares i fryseren. Kom ca. 500 gram pr pose. Så har du en endnu nemmere sauce til en pizza eller en hurtig pasta.
Nem tomatsauce, perfekt til pizza og pasta
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
- 300 g tomatpassata* eller ca. 400 g friske tomater
- 2 spsk tomatpure*
- 1-2 fed presset hvidløg*
- 1 tsk tørret oregano*
- 2 tsk tørret basilikum*
- 1 tsk sukker*
- 1/2 tsk salt*
- peber*
Sådan gør du
- Kom alle ingredienser i en blender og kør til massen er glat.
- Blendning kan undværes ved dåsetomater. Det giver blot en lidt grovere tekstur.
- Evt. rester kan fryses.
Lav tomatsaucen af friske tomater og kom den i fryseren. Det er lækkert til vinter.
*Ingredienser fra basislager