Forret, Frokost

Klassisk hønsesalat med asparges og bacon

Klassisk hønsesalat

Den klassiske hønsesalat med asparges, champignon og bacon er supernem at lave selv. Når først du har smagt den hjemmelavede, vil du slet ikke købe den færdiglavede i supermarkedet længere.

Hønsesalat er et must-have til både jule- og påskefrokosten, gerne sammen med skinkesalat. Du kan også servere den til forret på enten et stykke ristet brød eller på en ananasring.

Gør det nemt eller gør-det-selv

Du kan lave en supernem version ved at benytte hønsekødstern fra frost og champignon fra dåse. Så kan du røre en lækker salat sammen på 10 minutter.

Er du mere til gør-det-selv, så bager du kyllingebryst i ovnen eller koger det i en gryde i ca. 25 minutter. Når det er kølet lidt af, trækker du kødet i strimler med 2 gafler.

Foretrækker du luksus gør-det-selv, så koger du en hel kylling og plukker kødet af når det er koldt.

Klassisk hønsesalat med asparges og bacon

Klassisk hønsesalat med champignon, bacon og asparges. Server den til frokost på lækkert brød eller som forret f.eks. på en ananasring som i 80'erne.
Antal 4 personer

Hvad synes du om opskriften?

Ingredienser

  • 300 g kylling i små stykker
  • 200 g friske champignon
  • 200 g bacon
  • 1 dåse asparges (240 g drænet vægt)

Dressing

  • 1,5 dl creme fraiche 18%
  • 0,5 dl mayonnaise
  • 2 tsk sød, fransk sennep
  • salt og peber

Til servering

  • rugbrød til frokost, ristet brød til forret
  • krydderurter til drys, eks. persille eller purløg

Sådan gør du

  • Rør creme fraiche med mayonnaise og sød fransk sennep. Smag til med salt og peber.
  • Rens champignon og skær dem i skiver. Rist dem på en tør pande til de har "smidt" alt vandet og er blevet let ristede. Bruger du en slip-let pande er det ikke nødvendigt med fedtstof. Lad champignonerne køle af.
  • Skær bacon i mindre tern og steg det sprødt. Lad dryppe af på et stykke køkkenrulle.
  • Hæld væden fra asparges og lad dem dryppe godt af.
  • Skær kyllingekødet i tern.
    Kødet kan være fra 2 kyllingebryster, der er bagt i ovnen i 25 minutter eller pocheret i vand i 15 minutter. Lad kødet køle af inden det skæres i tern.
  • Vend kylling, champignon og asparges i dressingen.
  • Drys krydderurter over ved servering.
Kan du lide denne opskrift?Jeg vil blive glad hvis du vil nævne @dagenstallerken eller tagge #dagenstallerken

Langtidshævet speltbrød Server hønsesalaten på et stykke ristet langtidshævet speltbrød

Hjemmelavet skinkesalat - fuglekvidder Prøv også en hjemmelavet skinkesalat