Aftensmad, Frokost

Pita pizza

pita pizza

Nogle gange skal aftensmaden bare være supernem.

Eller frokosten være lidt ekstra lækker.

Eller du har gæster til natmad – eller skoleklassen til børnefødselsdag.

Uanset anledning, er de her pita pizzaer super-duper nemme – og billige – at lave. Du kan evt sætte al toppingen frem i små skåle og så lade gæsterne/medspiserne selv kreere deres yndlingspizza. Gør du dette, kan du skrive navn på bagepapiret, så du er sikker på at alle får deres helt egen kreation serveret.

Bruger du en varmluftovn kan du have flere bageplader i gang på én gang. Men så anbefaler jeg, at du bytter rundt på pladerne et par gange undervejs, så alle får lige dele under- og overvarme. Min ovn varmer også forskelligt inderst og yderst, så jeg drejer også lige pladen undervejs.

Jeg bruger selv nemme, halvfærdige produkter såsom skinkestrimler og revet ost. Pizzasaucen er fra Coop, den er overraskende god – tilpas krydret og glat uden klumper (hvilket er et must på en pizza). Og så koster et glas kun 8 kr. Du kan selvfølgelig lave din egen pizzasauce – find inspiration i denne tomatsauce.

Pita pizza – brug de toppings du bedst kan lide

Pita pizza (12 stk)

  • 2 pakker grovpita (12 stk i alt)
  • 1 glas pizzasauce
  • 1½ – 2 poser revet mozzarella (400 g i alt)
  • ½ pakke pepperoni i skiver
  • 1 pakke skinkestrimler
  • Lidt oregano
  • List olivenolie

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Fordel pitabrødene på bagepapir på 2 bageplader.
  3. Smør pitaerne med pizzasauce
  4. Drys med revet ost (en lille håndfuld pr. stk.)
  5. Fordel topping på pizzaerne
  6. Dryp med lidt olivenolie og drys med oregano
  7. Bages ca. 12 minutter eller til osten er gylden. Husk at bytte pladerne om undervejs.