Aftensmad

Tortillapizza

Tortillapizza med skinke og med kartofler

Tortillapizza er en nem måde at få pizza på en hverdagsaften.

Du skal ikke stå og bøvle med dej, der skal hæves og formes. Tortillapizzaerne er lynhurtigt forberedt og skal kun bages 5-10 minutter.

Som fyld er vores favoritter altid kartofler eller skinke/champignon/rødløg. Du kan komme præcis det fyld på, der dit yndlings til pizza – kødboller, bacon, pølser o. lign. Men sørg for at dit fyld ikke bliver for tungt, for selve tortillaen er meget hurtigt færdig. Så fyldet skal helst ikke have behov for lang tilberedning.

Har du rester, kan du sagtens bruge dem på en tortillapizza. Det kan både være en rest kylling, som passer godt med en klat pesto. Grillede grønsager som squash og auberginer er lækre med lidt ricotta i bunden. Har jeg rester efter en gang grillet middelhavsgrønt, bruger jeg dem altid til en tortillapizza til frokost dagen efter.

Jeg laver en hurtig hjemmelavet tomatsauce. Men har jeg ikke tid til det, kan en færdigkøbt sagtens bruges.

Ovenpå tortillapizza kommer vi gerne en god portion rucola. Den skarpe salat passer bare rigtig godt til smagen af pizza – og så ryger der da en lille smule grønt indenbords.

Er du mere til traditionel pizza med almindelig dej, så prøv denne opskrift på pizza.

Tortillapizza

Lav nemt pizza på hverdage med tortillas som bunde. Top med hjemmelavet tomatsauce, ost, skinke, champignon og løg. Eller flødeost og tyndtskårne kartofler.
Antal 4 personer
Kategori: Aftensmad
Søgeord: hjemmelavet pizza, Nem aftensmad, nem pizza, tortilla

Hvad synes du om opskriften?

Ingredienser

  • 8 tortillas gerne fuldkorn

Kartoffelpizza

  • 4 spsk flødeost
  • 2 kartofler
  • olivenolie
  • groft salt og peber
  • 2 tsk rosmarin
  • 100 g revet ost

Skinkepizza

  • 4 spsk tomatsauce hjemmelavet eller fra glas
  • 100 g revet ost
  • 2 store champignon
  • 4 skiver tørret skinke
  • 1 lille rødløg i tynde skiver
  • oregano

Til servering

  • frisk rucolasalat

Sådan gør du

Kartoffelpizza

  • Skræl kartoflerne og skær dem i meget tynde skiver. Brug gerne et mandolinjern.
    Tortillapizza med kartofler
  • Smør 4 tortillas med 1 spsk flødeost hver.
  • Fordel kartoffelskiverne og dernæst revet ost på hver tortillapizza.
  • Drys med rosmarin, salt og peber

Skinkepizza

  • Smør hver tortilla med 1-2 spsk tomatsauce
    Tortillapizza med skinke
  • Fordel revet ost på alle tortillas
  • Fordel ca 1/2 champignon på hver pizza
  • Riv skinken i mindre stykker og fordel ca. 1 skinke på hver
  • Skær rødløget i meget tynde skiver og fordel på hver pizza
  • Drys med tørret oregano

Bag tortillapizza

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Læg 2 tortillapizza på en bageplade med bagepapir.
  • Bag 2 plader ad gangen.
  • Tortillapizzaerne skal bages i 5-10 minutter. Hold øje med dem, tag dem ud af ovnen, når de er gyldne og bag næste portion bagefter.
Tortillapizza med kartofler
Tortillapizza med tyndtskårne kartofler og rucola
Tortillapizza med skinke
Tortillapizza med hjemmelavet tomatsauce, ost, skinke, champignon og løg.