Salat

Grillet middelhavsgrønt

Grillet middelhavsgrønt

Grillet middelhavsgrønt er helt fantastik tilbehør – et rigtig godt alternativ til en fyldig salat. Det er oplagt at lave grillet middelhavsgrønt om sommeren når du alligevel har et par kebabspyd, en baconsvøbt mørbrad eller barbecuekyllingelår på grillen.

Om vinteren kan grillet middelhavsgrønt vække minder om sol, sommer og middage på terrassen.

Du kan tilberede grønsagerne på grillen, i ovnen eller på en grillpande. Det bedste alternativ til grillen er helt klart ovnen, fordi du der kan lave en større portion. Med en grillpande vil det tage noget længere tid, men du vil til gengæld kunne få grillstriber, der desværre må undværes ved ovntilberedning.

Grillet middelhavsgrønt

Grillede, tynde skiver af aubergine og squash er enkelt og helt vidunderligt tilbehør. Server den som en fyldig salat til f.eks. kød fra grillen. Kan laves både på grill, på grillpande og i ovnen.
Antal 4 personer
Kategori: Tilbehør
Søgeord: auberginer, fyldig salat, grillede grønsager, lasagne med squash, middelhavsgrønt

Ingredienser

  • 2 auberginer
  • 2 squash
  • salt
  • olivenolie
  • salt og peber
  • evt persille til pynt

Sådan gør du

  • Skær auberginer i smalle skiver på langs. Drys med salt og lad dem ligge et kvarters tid. Derefter skylles saltet af og hver skive pensles med lidt olie.
  • Skær squash i smalle skiver på langs og pensl med lidt olie.

På grillen

  • Grill auberginer og squash ved direkte varme i ca 5 minutter på hver side. Tiden afhænger af varmen og hvor tyndt du har skåret dem.

I ovnen

  • Tænd ovnen på grillfunktion. Læg skiverne på en bageplade med bagepapir. Stil pladen ind i ovnen og grill skiverne på hver side i ca. 5-8 minutter. Den første side skal som regel have mest og "bagsiden" behøver måske kun et par minutter. Overfladen skal være lysebrun.
    PAS på bagepapiret ikke kommer i kontakt med grill-elementet, så kan det bryde i brand!

På grillpande

  • Varm grillpanden godt op og læg skiverne på. Grill ca. 5-7 minutter på den ene side til der er kommet fine grillstriber. Vend og grill et par minutter på den anden side til skiverne er møre.

Servering

  • Anret skiver af aubergine og squash på et fad og drys med salt og peber samt friskhakket persille. Retten kan serveres både kold og varm.

Grillet middelhavsgrønt
Grillede tyndtskårne skiver af aubergine og squash er skønt tilbehør. Brug grillen, en grillpande eller ovnens grillfunktion.

Server grillet middelhavsgrønt til

De grillede grønsagsskiver er oplagte at servere som tilbehør til sommerens grillretter. Prøv f.eks.:

Steak rucola Steak rucola

Barbecuremarineret kyllingelår Barbecue kyllingelår

Krydrede kebabspyd

Grillspyd med svinemørbrad, cocktailpølser, ananas, peberfrugt og rødløg Grillspyd

Krydderurtemarineret svinemørbrad Krydderurtemarineret mørbrad