Aftensmad

Kyllingebryst med sprød parmesancrust

Parmesankylling

Her er en vidunderlig metode til at lave et supersprødt og meget lækkert kyllingbryst. Det er en klassiker på italienske restauranter i USA, men der et det bare med sikkerhed friturestegt og dryppende af olie.

Rasp blandet med parmesan giver en både sprød og smagfuld skorpe og en lille smule smørspray bidrager til den helt rigtige sprødhed. Jeg bruger smørspray fra Lurpak, men andre mærker kan selvfølgelig også bruges. Du kan også erstatte med en olie – evt kokosoliespray eller du kan blot dryppe med en smule olie.

Tomatsaucen laves lynhurtigt mens kødet bager i ovnen. Vil du gøre det endnu nemmere, kan du selvfølgelig bruge en færdiglavet sauce, men det er både nemt og hurtigt at lave den selv.

Jegs serverer pasta til. Eller faktisk allerhelst en blanding af squashstrimler (squashgetti) og frisk fettucine. Vd at bruge squashstrimler får vi dagens grønsagsration på én og samme tid. Derudover laver jeg gratineret peberfrugt, når ovnen nu alligevel er i brug.

Kyllingebryst med sprød parmesancrust

  • 2 store kyllingefileter, ca. 450 g
  • 2 æg, brug evt kun æggehviden
  • 1 spsk dijonsennep
  • 3/4 dl revet parmesan
  • 1 dl rasp
  • 2 tsk oregano
  • 1 tsk løgpulver (kan udelades)
  • Lidt smør- eller oliespray
Den sprøde parmesankylling er et stort hit hos både børn og voksne

Den sprøde parmesankylling er et stort hit hos både børn og voksne

Tomatsauce

  • 1 dåse flåede, hakkede tomater
  • 1 lille finthakket løg
  • 1-2 fed hvidløg (udelader jeg på hverdage)
  • 1 tsk sukker
  • 1/2 tsk salt
  • Friskkværnet peber efter smag

Desuden

  • 1 kugle mozzarella, delt i 4 lige store skiver.
  • Til servering: Pasta. Evt en blanding af pasta og squashstrimler

Sådan gør du

  1. Del hver kyllingefilet, så du får 2 lige store, smalle stykker og derme 4 fileter i alt. Læg dem på et spækbræt med et stykke plastfolie over. Bank dem så flade som muligt med en kødhammer, men pas på du ikke laver hul i kødet.
  2. Tænd ovnen på 200 grader.
  3. Pisk æggene sammen i en dyb tallerken.
  4. Bland parmesan, rasp, oregano og løgpulver i en dyb tallerken.
  5. Vend først hver kyllingefilet i æg og dernæst i parmesanblandingen. Læg dem efterhånden på en bageplade med bagepapir.
  6. Spray alle 4 med en smule smørspray og sæt pladen i ovnen i den øverste del. Bag fileterne i ca. 20 minutter til de er sprøde og lysebrune på overfladen. Du kan evt give dem lidt grill for at hjælpe bruningen lidt på vej, men pas på de ikke får for meget, de skal en lille tur i ovnen igen.
  7. Læg et par skefulde tomatsauce på hver filet og læg en skive mozzarella på. Sæt pladen i ovnen igen til osten er smeltet. Det tager ca 5 minutter.
  8. Pynt fileterne med friskhakket basilikum og server med resten af tomatsaucen. Giv gerne pasta til og gratineret peberfrugt.