Aftensmad

Mandelpaneret kylling på blomkålspasta

Mandelpaneret kylling på blomkålspasta

Pasta med cremet sauce er vist noget alle kan lide. Normalt vil den cremede sauce bestå af massevis af fløde. Men hvis sovsen skal lettes lidt på hverdage, skal den cremede sauce laves af noget andet.

Og hvad er bedre en blomkål? Det er sundt, smager forrygende og giver samtidig en dejlig ekstra mæthed. Har du en blomkålsforskrækket familie, vil de med garanti ikke opdage, at det er blomkål, der smyger sig om pastaen. Smagsgiver til blomkålen er søde peberfrugter og krydret basilikum. Blomkålssauce er en genial måde at få blomkål på.

Sammen med pastaen serverer jeg en mandelpaneret kyllingfilet. Mandlerne bliver ristet på panden under tilberedningen og giver et skønt crunch til retten. Du kan sagtens undvære mandlerne, hvis du ikke bryder dig om dem eller ikke lige har dem i skuffen. Et alternativ kan også være sesamfrø, der giver lidt samme fornemmelse.

Mandelpaneret kylling på blomkålspasta

  • 300 g pasta, gerne tyk spaghetti
  • 1 blomkål
  • 2 peberfrugt, røde, gule eller orange
  • 3 dl vand
  • 1 hønseboullionterning
  • 50 g revet parmesan
  • En håndfuld basilikum
  • Salt og peber
  • 450 g kyllingfilet svarende til 4 små eller 2-3 store stykker
  • 75 gram mandler, grofthakket.
  • 1 æg, letpisket
  • Fedtstof til stegning

Sådan gør du

  1. Kog spaghettien efter anvisning på pakken. Hæld den til afdrypning i et dørslag.
  2. Skyl og pluk blomkålen i buketter. Skyl peberfrugt og skær den i mindre stykker.
  3. Kog begge dele i 3 dl vand tiltalt 1 hønseboullionterning i 10 minutter.
  4. Tilsæt en håndfuld basilikumblade samt parmesan og blend hele herligheden til en ensartet sauce.
  5. Smag til med salt og peber.
  6. Vend kyllingfileterne i letpisket æg og derefter i grofthakkede mandler.
  7. Steg dem på panden i let fedtstof ved mellem varme i ca 7-8 minutter på hver side. Stegetiden afhænger af hvor tykke fileterne er.
  8. Vend pastaen i blomkålssaucen, skær kyllingfileterne i skrå skiver og server med lidt ekstra parmesan til at drysse over ved bordet.