Kyllingebryst med hasselback variation og ærtesauce

Denne opskrift på kyllingebryst med hasselback og ærtesauce er meget nemmere at lave end den ser ud til.
Smukke farver og gode ingredienser giver os lyst til at spise sundt og godt. Får du gæster, kan du servere kyllingebryst med haselback i 3 udgaver med smuk, grøn ærtesauce og vil med garanti få mange roser for de flotte farver.
Samtidig kan du glæde dig over, at opskriften på kyllingebryst med hasselback er nem at gå til og ikke kræver meget andet end en skarp kniv.
Kyllingebryst med hasselback variation og ærtesauce
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
Kyllingebryst
- 4 kyllingebrystfileter evt 2 store kyllingebryster delt på langs i 2 dele
- salt, peber, timian
Hasselbackkartofler, -gulerødder og -rødbeder
- 1,5 kg kartofler så ens i størrelsen som muligt (du kan IKKE lave for mange, de skrumper under bagningen)
- 4-8 gulerødder
- 4-8 rødbeder afhængig af størrelsen
- olie flydende margarine eller smeltet smør
- salt peber, timian (eller rosmarin, paprika, karry)
- Evt. parmesan og/eller rasp
Ærtesauce
- 200 g grønne ærter fra frost
- 1/2 dl vand til kogning
- 2,5 dl madlavningsfløde
- salt og hvid peber
Sådan gør du
Skær grønsagerne i hasselback
- Skræl kartofler, gulerødder og rødbeder. Brug evt handsker til rødbederne, hvis du vil undgå at få røde hænder.
- Læg kartoffel/gulerod/rødbede mellem et par spækbrætter og skær næsten igennem i så tynde skiver som muligt.
- Pensl med olie, drys med salt og fordel timian over kartofler/gulerødder/rødbeder.
- Kartoflerne kan drysses med lidt parmesan eller rasp.
- Læg dem i hver sit ildfaste fad eller på en bageplade med bagepapir med god plads imellem.
Bag hasselback grønsagerne
- Tænd ovnen på 200 grader almindelig over- og undervarme.
- Stil kartofler og rødbeder ind i midten af ovnen.
- Bag 15 minutter.
- Stil gulerødder ind.
- Bag yderligere 30 minutter.
- Stik i gulerødder og rødbeder med en skarp kniv for at se om de er møre.
- Er kartoflerne ikke sprøde på toppen, kan du give dem 5-10 minutter under ovnens grillfunktion.
Steg kyllingebrystet
- Drys med salt, peber og timian på begge sider af kødet.
- Opvarm en grillpande eller brug kul/gasgrill og læg kyllingebrysterne på.
- Grill brysterne ca 2 minutter på hver side, så de får fine grillstriber. Skru ned for varmen og giv dem 3-4 minutter mere på hver side.
- Lige inden servering, skæres kyllingefileten i skrå skiver.
Ærtesauce
- Kom ærterne i en gryde. Hæld en smule vand ved.
- Bring ærterne i kog. De skal ikke koge mere end højst 2 minutter.
- Tilsæt madlavningsfløden.
- Blend til en glat sauce med en stavblender eller kom det i en almindelig blender.
- Smag til med salt og hvid peber.

Hasselback kartofler, hasselback gulerødder og hasselback rødbeder er “bare” en festlig måde at lave ovnkartofler og bagte gulerødder og bagte rødbeder. Når kartofler bliver skåret i smalle strimler som hasselback, bliver overfladen knasende sprød og lækker. Det samme sker ikke helt med gulerøder og kartofler. Men de bliver rigtigt gode af at blive bagt og så er det jo bare en superflot servering!
Den smukke ærtesauce er et godt bud på en sund sovs – ihvertfald hvis man sammenligner med sovs på piskefløde, med stegefedt eller opbagning. Den har masser af vitaminer, den smukke grønne farve og kun lidt fedt, når der bruges madlavningsfløde 4%. Ærtesaucen er blevet et hit hjemme hos os, fordi vi har ingredienserne til den i basislageret. Den passer f.eks. godt til fiskefrikadeller og fiskepandekage.
Find mere inspiration til hvad du kan lave med kyllingebryst her.