Suppe

Rød karrysuppe med kylling og nudler

Rød karrysuppe med kylling og nudler

Rød karrysuppe med kylling og nudler er en af vores absolutte yndlingsupper! Den er dejligt varmende, let spicy og med et lækkert twist af lime.

Rød karrysuppe med kylling og nudler

Opskrift på dejlig varmende rød karrysuppe med kylling og nudler. Suppen er lynhurtigt lavet, cremet og lige tilpas spicy – dejlig mættende med nudler og grønsager.
Antal 4 personer
Kategori: Aftensmad, Suppe
Søgeord: karrysuppe, Kokossuppe, kyllingsuppe, rød karry, suppe med kylling og kokos

Ingredienser

  • 500 g kyllingefilet i tern*
  • 200 g champignon, vasket og skåret i små stykker
  • 3-4 tsk rød karrypasta*
  • 1 stykke ingefær, revet*
  • 2 fed hvidløg, presset*
  • 1 finthakket rød chili eller 1-1 1/2 tsk sambal oelek*
  • 1 1/2 liter kogende vand*
  • 3 terninger hønseboullion*
  • 2 gulerødder i små tern*
  • 1 dåse kokosmælk*
  • Evt 2-3 limeblade
  • 1/2 lime, saften = 2 spsk
  • 2-3 tsk fish sauce* kan erstattes med salt
  • 2 ruder fuldkornsnudler* eller 200 g risnudler

Til servering

  • Frisk koriander.

Sådan gør du

  • Kom nudlerne i en skål og overhæld med kogende vand. Når de er blevet bløde, drænes vandet fra og de klippes i mindre stykker.
  • Kom kyllingetern, champignon, revet ingefær og rød karrypasta i en stor gryde. Steg ved middelvarme under omrøring til kødet er stegt. Det tager ca 5 minutter.
  • Tilsæt hvidløg, chili, vand, boullionterninger gulerødder, limeblade og kokosmælk. Rør det godt sammen.
  • Lad det hele simre i 10 minutter.
  • Tilsæt nudler og lad dem varme igennem.
  • Tilsæt limesaft og smag til med fishsauce eller salt. Juster evt, smagen med karrypasta, chilli og/eller lime.
  • Drys med friskhakket koriander ved serveringen.

*Ingredienser fra basislager

Opskrift på rød karrysuppe med kylling og nudler

Brug ægnudler eller risnudler efter smag og behag, begge dele kan bruges. Jeg koger dog aldrig nudlerne, som der er ellers står på pakken, jeg lader dem blot stå nogle minutter i kogende vand og dræner vandet fra når de er blevet bløde. De skal ikke tilberedes for længe, eller bliver de for smattede når de kommer ned i den varme suppe.

Jeg bruger champignon og gulerødder i denne suppe. I en snæver vending kan jeg finde på at bruge glaschampignoner, hvis jeg ikke lige har friske på lager (jeg har en datter, der kan spise glaschampignoner som snack! Så glad er hun for dem). Champignoner kan dog sagtens undværes, hvis du ikke er til dem. Andre – eller supplerende – grønsager kan være sukkerærter, bønner, peberfrugter, forårsløg, minimajs, bønnespirer. Du kan også gøre det supernemt og bare bruge en pose wokgrønt fra frost.

Brug enten frisk chili eller sambal oelek (chili på glas). Jeg har altid sambal oelek (eller shiraca sauce) stående i køleskabet. Det holder længe, er supernemt at dosere og let at tilføje til alle de retter, der lige skal have lidt spice.

Rød karrysuppe med kylling og nudler
Opskrift på dejlig varmende rød karrysuppe med kylling og nudler. Suppen er lynhurtigt lavet, cremet og lige tilpas spicy – dejlig mættende med nudler og grønsager.