Lasagnesuppe
Opskrift på lasagnesuppe
En god varmende lasagnesuppe med fyld af hakket oksekød, masser af grønsager og rustikke stykker af lasagneplader. Toppen af revet ost, som smelter på den brandvarme suppe, giver en lasagne-lignende følelse når osten “trækkes” lang for hver bid.
Grønsagerne i suppen her er løg, gulerødder, pastinak og bladselleri. Gulerødder og pastinak giver en let sødlig smag, hvor bladsellerien giver en skarpere, lakridsagtig smag. Kan du ikke lide bladselleri (som jeg!), så vær ikke nervøs. Det smager ikke som sådan af bladselleri, men det giver den helt rigtige karakteristiske smag af klassisk lasagne.
Det nemmeste er at bruge friske pastaplader, der nemt kan klippes i stykker med en saks. De skal også kun koge i ca. 4 minutter. Bruger du tørrede lasagneplader, brækkes de i stykker og koges med i suppen i ca. 10 minutter. Prøv om de er møre inden du serverer suppen.
Vil du have brød til, passer disse pestobrød rigtig godt, eller du kan lave langtidshævede flutes.
Lasagnesuppe
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
- 400 g hakket oksekød
- 1 finthakket løg
- 2 fintrevne gulerødder
- 1 fintrevet pastinak
- 2 stængler fintrevet bladselleri
- 1 fed hvidløg
- 2 tsk salt
- peber efter smag
- 1 spsk tørret oregano
- 2 tsk tørret basilikum
- 1 dåse hakkede, flåede tomater
- 1 dåse tomatkoncentrat
- 1,5 l kogende vand
- 250 g lasagneplader gerne friske
- revet ost
Sådan gør du
- Brun kødet sammen med det finthakkede løg i en stor gryde.
- Riv gulerøder, pastinak og bladselleri på den fine side af rivejernet.
- Kom grønsagerne samt presset hvidløg i gryden og bland det hele godt sammen.
- Tilsæt flåede tomater, tomatkoncentrat og kogende vand. Pres gerne tomatstykkerne itu med en grydeske.
- Tilsæt krydderier.
- Kog suppen op.
- Tilsæt lasagneplader i mindre stykker – de friske plader kan klippes med en saks, de tørrede kan brækkes i stykker.
- Kog suppen i 4 minutter ved brug af frisk pasta og 10 minutter ved brug af tørrede lasagneplader. Prøv om pastaen er mør efter endt kogetid.
- Smag til med salt og peber.
- Server rygende varm med revet ost på toppen.
Suppeinspiration
Er du lige så glad for suppe som os, er her nogle rigtig gode familievenlige supper