Suppe

Kartoffelsuppe med pølser

Kartoffelsuppe med pølser

I de kolde efterårs- og vintermåneder er der intet, der slår en varm og fyldig suppe. Denne suppe er lavet på en basis af kartofler, der steges let i en gryde med gulerødder og porre for derefter at simre i en halv time efterfulgt af pølser og persille.

Jeg har selv alle ingredienser – pånær porre – i mit basislager. Og har jeg ikke porre, udskifter jeg bare med et almindeligt løg eller forårsløg. Pølser har jeg altid i fryseren. Og de kan altid udelades, hvis du hellere vil have en vegetarisk suppe.

En opskrift, der er skøn at hive frem på kolde og travle hverdage. Da den nemt kan ganges op og laves i en stor portion, kan du have nem aftensmad til flere dage. Sørg blot for, at persillen først tilsættes ved servering.

Kartoffelsuppe med pølser

Dejlig suppe med kartofler, gulerødder, porrer og pølser. Nemt og billigt på hverdage og en rigtig familiefavorit.
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 750 g kartofler*
  • 3 gulerødder*
  • 2 porrer
  • lidt olie til stegning*
  • 1,5 l grønsagsbouillon* (vand + 3 terninger)
  • 2 tsk timian*
  • 2,5 dl madlavningsfløde*
  • 4 pølser*
  • salt og peber*

Til servering

  • hakket persille

Sådan gør du

  • Skræl kartofler og gulerødder. Skær dem alle i tern.
  • Skyl porrerne grundigt og skær dem i ringe.
  • Varm en smule olie op i en stor gryde.
  • Steg alle grønsagerne ved god varme et par minutter. Rør godt i det, så porreringene skilles.
  • Tilsæt kogende vand, bouillonterninger og timian. Bring i kog og lad det koge ved svag varme i 20 minutter.
  • Skær pølserne i skiver.
  • Kom pølseskiver og madlavningsfløde i suppen og lad koge 5 minutter, til pølserne er godt varmet igennem.
  • Smag til med salt og peber og måske lidt mere timian. Server med friskhakket persille,

*Ingredienser fra basislager