Italiensk suppe med kødboller

Italiensk suppe – opskrift på klassisk italiensk “bryllupssuppe” med grønsager, pasta og små hjemmelavede kødboller. Server med parmesan på toppen.
Denne på en gang enkle og sofistikerede suppe er helt perfekt på kolde vinterdage. Men du vil garanteret elske den så meget, at du vil få lyst til at lave den hele året rundt. Og så er det jo heldigt, at ingredienserne kan fås altid og at suppen er nem at lave.
Hvad synes du om opskriften? Bedøm med stjerner
Italiensk suppe
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
Kødboller
- 500 g hakket kalv og flæsk
- 2 fed hvidløg
- 1,5 dl rasp
- 1,5 dl mælk eller fløde
- 1 dl revet parmesan
- 1 æg
- 1 økologisk citron – revet skal
- salt og peber
Fyld
- 1 løg, finthakket
- 200 g gulerødder i små tern
- 3 stilke bladselleri i små tern
- 1 spsk olivenolie
- 200 g suppepasta
- 75 g frisk babyspinat
Suppe
- 2 l koldt vand
- 4 hønseboullionterninger
Til servering
- frisk revet parmesan
- evt brød
Sådan gør du
Kødboller
- Bland kødet med alle de andre ingredienser. Rør det hele godt sammen.
- Tril små kødboller. De må ikke være større end de kødboller, du køber fra frost.
- Stil dem på køl til de skal bruges.
Fyld
- Sæt suppepastaen over at koge. Dræn vandet fra efter kogning og skyl pastaen i koldt vand. Stil den til side.
- Hak løget fint. Skær gulerødder og bladselleri i fine tern.
- Opvarm en stor gryde med olivenolie. Sauter grønsagerne her i nogle minutter.
- Tilsæt koldt vand og boullionterninger. Bring suppen i kog og lad den små koge i ca. 10 minutter.
- Tilsæt kødbollerne og kog videre ved mellemvarme i ca. 10 minutter. Når kødbollerne stiger op til overfladen, er de færdige.
- Skyl spinaten grundigt og kom den i suppen.
- Smag suppen til med salt og peber.
Servering
- Kom pastaen i suppen lige inden servering.
- Giv friskrevet parmesan til og fordel den over suppen på tallerkenerne.
- Server evt. med brød.
Italiensk suppe – såkaldt wedding soup
Vi elsker en god, helt enkelt suppe til hverdagene – men også gerne en suppe, hvor hver enkelt skefuld byder på gode smage med en perfekt kombination af fyld. Sådan en suppe er denne italiensk suppe.
De saftige små kødboller, som er krydret med hvidløg, parmesan og citron, pocheres direkte i suppen. Og selve suppen får smag af gode grønsager som løg, gulerødder, bladselleri og spinat – ingredienser, som benyttes meget i det italienske køkken, bl.a. i klassisk ragu bolognese. Suppepasta bidrager med god fylde til suppen, så alle bliver mætte. Husk blot først at tilsætte pastaen kort før servering, så den ikke står og koges helt til splat. Det er også vigtigt at huske, hvis du har en rest af denne suppe – gem suppe og pastarester hver for sig og kom først pastaen i til allersidst.
Denne klassiske italienske suppe har den perfekte kombination af grønt, kød og pasta. Udtrykket wedding soup kommer angiveligt fra det italienske “minestra maritata”, der betyder “ægteskabssuppe” (på engelsk wedding soup), hvilket refererer til den perfekte balance mellem ingredienserne, ligesom i et ægteskab. Det lyder som en helt italiensk sæbeopera ;o)

