Kartoffelsuppe med pølser

Opskroft på en fyldig kartoffelsuppe med kartofler, gulerødder, porrer og pølser. Nemt og billigt på hverdage og en rigtig familiefavorit.
I de kolde efterårs- og vintermåneder er der intet, der slår en varm og fyldig kartoffelsuppe. Denne suppe er lavet på en basis af kartofler, der steges let i en gryde med gulerødder og porre for derefter at simre i en halv time efterfulgt af pølser og persille.
Kartoffelsuppe med pølser
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
- 750 g kartofler*
- 3 gulerødder*
- 2 porrer
- lidt olie til stegning*
- 1½ l vand
- 3 terninger grønsagsboullion*
- 2 tsk timian*
- 2½ dl madlavningsfløde*
- 4 pølser*
- salt og peber*
Til servering
- hakket persille
Sådan gør du
- Skræl kartofler og gulerødder. Skær dem alle i tern.
- Skyl porrerne grundigt og skær dem i ringe.
- Varm en smule olie op i en stor gryde.
- Steg alle grønsagerne ved god varme et par minutter. Rør godt i det, så porreringene skilles.
- Tilsæt kogende vand, bouillonterninger og timian. Bring i kog og lad det koge ved svag varme i 20 minutter.
- Skær pølserne i skiver.
- Kom pølseskiver og madlavningsfløde i suppen og lad koge 5 minutter, til pølserne er godt varmet igennem.
- Smag til med salt og peber og måske lidt mere timian. Server med friskhakket persille,
*Ingredienser fra basislager
Jeg har selv alle ingredienser – pånær porre – i mit basislager. Og har jeg ikke porre, udskifter jeg bare med et almindeligt løg eller forårsløg. Et andet alternativ kan være et par håndfulde spinat.
Pølser har jeg altid i fryseren. Og de kan altid udelades, hvis du hellere vil have en vegetarisk suppe.
Kartoffelsuppe er en opskrift, der er skøn at hive frem på kolde og travle hverdage. Da den nemt kan ganges op og laves i en stor portion, kan du have nem aftensmad til flere dage. Sørg blot for, at persillen først tilsættes ved servering.

Suppeopskrifter
Er du lige så glad for suppe, som vi er herhjemme, kan du finde mere inspiration til dejlige og fyldige supper her. Vil du have brød til suppen, kan jeg anbefale disse pestobrød.
Jordskoksuppe med ristede kikærter og baconknas
Opskriften bør rettet til -så man ikke skal bruge 3 terninger (bouillon) uanset hvor mange man laver til
Bruger du 3 terninger til 2 personer bliver suppen noget salt
Tak for din kommentar Opskriften burde selv rette til, når du justerer op og ned i antal personer. Men jeg har rettet til, så boullionterninger nu står på sin egen linje. Regn med at bruge 1 terning pr. 1/2 l vand.