Aftensmad, Suppe

Tyrkisk suppe

Tyrkisk suppe

Tyrkisk suppe er en familie- og hverdagsfavorit. Når energien bare er lav, tiden er knap eller budgettet på sit laveste er det bare utrolig dejligt at have nogle basisretter til aftensmaden, der ikke kræver det store – hverken tidsmæssigt, økonomisk eller trækker for meget på hjernekapaciteten. Og så er opvasken tilmed hurtigt klaret, for du har kun brug for én gryde.

Tyrkisk suppe er en af disse retter. Den kommer på bordet hos os, når der er tømmermænd om søndagen. Når der er ekstra teenagere om bordet. På de dage, hvor alle er til sport. Eller når ingen har haft tid eller overskud til at købe ind.

Børnene elsker det – min datter kalder det “spaghetti-kødsovs-suppe” ;o)

Portionen her er ret stor. Ellers kan du nemt gange op, så der er til at mætte mange munde eller så du har til 2 dage.

Tyrkisk suppe

Tyrkisk suppe er en one-pot suppe, hvor alle ingredienser tilberedes i én gryde. Det giver dejlig smag og gør den så nem at lave, at den er en stor favorit på travle dage.
Antal 4 personer
Kategori: Suppe
Søgeord: lasagnesuppe, pasta med kødsovs, suppe med fyld, Suppe med pasta

Ingredienser

  • 500 g hakket oksekød*
  • 1 finthakket løg*
  • 1 spsk paprika*
  • 1 spsk oregano*
  • 250 g pasta*
  • 1 glas champignon eller 250 g friske*
  • 2 peberfrugter i tern 1 rød og 1 gul*
  • 200 g finthakket hvidkål eller spidskål kan udelades
  • 1 liter vand*
  • 2 dåser flåede hakkede tomater eller 1 glas tomatpassata*
  • 2 okseboullionterninger* eller grønsagsbouillon
  • Salt og peber*
  • 4 spsk creme fraiche græsk youghurt (kan udelades)
  • Evt. brød til servering

Sådan gør du

  • Snit hvidkålen så fint som muligt (kan udelades).
  • Brun oksekødet sammen med det hakkede løg og paprika.
  • Når det er brunt, tilsættes alle de øvrige ingredienser.
  • Lad det hele koge i 15 min.
  • Rør i det undervejs. Hvis al væsken er opsuget, så hæld lidt mere i – det skal være en suppe med godt med fyld.
  • Smag til med salt og peber.
  • Server i suppeskåle med en klat creme fraiche på toppen (kan udelades) og måske lidt brød.

*Ingredienser fra basislager

Andre gode opskrifter på suppe med fyld

Suppe er så meget andet en klar suppe med kød- og melboller – selvom det nu også er rigtig godt 🙂 Vi spiser meget ofte suppe – gerne en gang om ugen. Når en suppe laves med masser af fyld, er det et mættende og dejligt måltid, der varmer godt på kolde dage.

Tortellinisuppe Tortellinisuppe med kylling

Pho med kylling Pho suppe med risnudler og kylling

Ramen med kylling Ramensuppe med kylling

Kartoffelsuppe med pølser Kartoffelsuppe med pølser

Jordskoksuppe med ristede kikærter og baconknas Jordskoksuppe med ristede kikærter og baconknas

Tomat-nudelsuppe med bacon og pikantost Tomat-nudelsuppe med hakket oksekød, bacon og pikantost