Nem kylling i peanutbutter sauce
Endnu en gang spiller kyllingefilet hovedrollen i aftensmaden – her som kylling i peanutbutter sauce. Kylling er simpelthen så alsidig og kan med selv de enkleste ingredienser trylles om til de lækreste retter. Og trylleriet kan ofte klares på ganske kort tid, da kylling ikke kræver særlig lang tilberedningstid.
Med kogte ris, er denne cremede kylling i peanutbutter en af de hurtige og ekstremt smagfulde. Kombinationen af kokosmælk og peanutbutter giver en lækker cremet konsistens – og smagen toppes af limesaft og fiske sauce.
Er du normalt ikke så meget til peanutbutter? Så bare vent til du har smagt dette! Peanutbutter kylling er simpelthen det bedste der findes – og så er det tilmed supernemt på en almindelig hverdag!
Nem kylling i peanutbutter sauce
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
- 450 g kyllingefilet i tern*
- 1/2 spsk olie til stegning*
- 1 finthakket løg eller 2 forårsløg i tynde skiver*
- 1 stykke frisk ingefær ca. som en tommelfinger, revet*
- 3 tsk rød karry*
- 1 dåse kokosmælk*
- 2 spsk peanutbutter
- 3 spsk limesaft*
- 2 spsk fiskesauce kan erstattes af salt*
- Til servering: Kogte ris og dampede grønsager
Sådan gør du
- Sæt ris over: 3 dl ris til 6 dl koldt vand bringes i kog. Når det koger, tilsættes 1 tsk salt. Skru ned og kog 12 minutter. Lad gryden stå med låg i yderligere 12 minutter.
- Opvarm en stor pande eller wok med olien.
- Tilsæt revet ingefær og rød karry.
- Tilsæt derefter kyllingeternene og finthakket løg. Steg i 4-5 minutter.
- Tilsæt kokosmælk og peanutbutter. Rør godt rundt og kog det hele igennem 1-2 minutter.
- Hvis du synes saucen er for tynd, kan du evt jævne med lidt Maizena-jævning (1 spsk Maizena røres ud i 3 spsk koldt vand).
- Smag til med limesaft og fiskesauce.
- Server med friskkogte ris og dampede grønsager.
*Ingredienser fra basislager