Pastinaksuppe med karse

Smuk gul pastinaksuppe med karse og lækre topping.
På en tur til Tyskland fik jeg en meget smuk, gul suppe på en restaurant ved Flensburg Fjord.
Pastinak hedder også pastinak på tysk, så det var ikke svært at gætte hovedingrediensen. Men det var svært at gætte hvor suppen fik sin let, skarpe smag fra, så jeg spurgte tjeneren. “Kresse” svarede han, så jeg måtte en tur i ordbogen for at finde ud af, at det betød karse.
Vel hjemme i køkkenet har jeg nu eksperimenteret med at lave suppen selv. Jeg fandt ret hurtigt ud af, at den flotte gule farve ikke kom fra karry. Så det måtte være gurkemeje. Og karsen syntes jeg ikke smagte helt nok igennem, så den fik selskab af lidt sennep.
Og således fik jeg bikset denne opskrift sammen. Som topping har jeg valgt sprødstegt bacon og ristede mandler, som både giver fyld og et godt crunch. Granatæblekernerne er bare smukke til den gule farve og især sammen med det grønne drys af karse.
Sammen med suppen serverer jeg gerne lidt brød, såsom langtidshævet speltbrød.
Pastinaksuppe med karse
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
- 1 løg
- 2 tsk olivenolie
- 1 kg pastinakker kan erstattes af persillerødder
- 1,25 l grønsagsbouillon vand + 2 bouillonterninger
- 2,5 dl madlavningsfløde eller piskefløde
- 1 tsk gurkemeje
- 2 tsk sennep
- 2 spsk karse
- salt og hvid peber
Toppings
- 1/2 granatæble, kerner
- 2 pakker bacon
- 50 g mandler kan erstattes af hasselnødder
- karse
Sådan gør du
- Hak løget og kom det i en stor gryde sammen men olie. Steg løget til det er blankt, men endelig ikke brunt
- Skræl pastinakkerne og skær dem i mindre stykker
- Kom pastinakkerne i gryden sammen med kogende vand og bouillonterninger
- Bring suppen i kog lad den simre i 20 minutter ved svag varme.
- Tilsæt fløde, sennep, karse og gurkemeje
- Blend suppen med en stavblender – eller kom den op i en blender og tilbage i gryden.
- Smag til med salt og hvis peber. Suppen kan trække godt med salt.
- Server med toppings og gerne lidt brød.
Toppings
- Rist mandlerne let på en pande og hak dem groft.
- Skær bacon i mindre stykker og steg dem sprøde i mikroovnen eller på en pande. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
- Tag kernene ud af granatæblet og klip karsen med en saks.
- Sæt alle toppings frem, så alle kan tage det de vil have.

Kan du lide suppe? Så prøv også disse:
Gulerodssuppe med timian og sprøde kikærter