Aftensmad

Hasselback gulerødder

Hasselbackgulerødder

De farverige hasselback-gulerødder er et fint indslag på bordet. De skæres i skiver, men uden at skære helt igennem, så de hænger sammen i bunden. Når de er skiveskåret kan der komme smag ned mellem skiverne og de kan blive lækkert sprøde.

Jeg bruger helst store gulerødder, da de er nemmest at skære.

Er du glad for hasselback? Så prøv også hasselbackrødbeder eller hasselbackkartofler.

Hasselback gulerødder

  • 4-6 store gulerødder
  • Olie, flydende margarine eller smør
  • Salt, peber, rosmarin (eller timian)

Sådan gør du

  1. Skræl gulerødderne.
  2. Læg en gulerod mellem 2 ens skærebrætter (max ½ cm i højden). Skær nu med en skarp kniv tynde skiver i guleroden. Med skærebrætterne undgår du at skære helt igennem.
  3. Læg gulerødderne i et smurt ildfast fad – skær dem evt over i halve eller trediedele, så de er mere portionsvenlige.
  4. Dryp med olie/flydende margarine/smør og drys med salt, peber og rosmarin
  5. Bages ca. 30 minutter ved 200 grader.
  6. Stik i dem med en skarp kniv for at se om de er møre. Hvis ikke, kan du give dem lidt længere tid i ovnen.

Hvad med også at prøve hasselbackrødbeder?