Aftensmad

Hasselbackrødbeder

Hasselbackrødbeder

Rødbeder bliver søde og lækre af at blive bagt. Når de så også skæres som traditionelle hasselbackkartofler får de en sprød kant og en blød, mør midte.

Arbejdet med at skære dem er derfor det hele værd!

Den nemmeste måde at skære hasselback-skiver er at lægge rødbeden mellem 2 lige høje spækbræt’er. Så kan du nemlig skære med en skarp kniv ned gennem rødbeden uden at være nervøs for at komme til at skære igennem, for spækbræt’erne “fanger” kniven før den går helt igennem.

Hasselbackrødbeder

  • 2-3 rødbeder pr person afhængig af om der er andet tilbehør
  • Olie
  • Groft salt
  • Frisk timian
Hasselbackrødbeder med olie, salt og timian klar til at komme i ovnen

Hasselbackrødbeder med olie, salt og timian klar til at komme i ovnen

Sådan gør du

  1. Skræl rødbederne. Brug evt handsker, hvis du vil undgå at få røde hænder.
  2. Læg rødbeden mellem et par spækbrætter og skær næsten igennem i så tynde skiver som muligt.
  3. Pensl rødbederne med olie, drys med alt og fordel timian over rødbederne.
  4. Læg dem i et ildfast fad eller på en bageplade md bagepapir.
  5. Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 45 minutter.

Server gerne med hasselbackkartofler og hasselbackgulerødder.