Aftensmad

Kyllingebryst i tomat-flødesovs

Kyllingebryst i tomat-flødesovs

Kyllingebryst i tomat-flødesovs er en skøn ovnbagt ret, der giver et super saftigt og smagfuldt kyllingebryst. Hvis du har været vant til at kyllingebryst er noget tørt og trevlet, så prøv i stedet at bage det i denne smagfulde tomatsovs.

Oven i købet er der masser af grønsager i sovsen – som grønsagsforskrækkede børn og voksne på ingen måder til opdage – så du har et komplet måltid, der tilfredsstiller både mave og smagsløg.

Kyllingebryst i tomat-flødesovs

Lækkert saftigt kyllingebryst bagt i en cremet og smagfuld tomat-flødesovs. Server med ris og dampet grønt.
Antal 4 personer
Kategori: Aftensmad
Søgeord: kylling i ovn, Kyllingebryst, Nem aftensmad, sundere mad, tomatsovs

Ingredienser

  • 2 mellem gulerødder*
  • 1 peberfrugt* – rød, gul eller orange
  • 1 løg*
  • 1 fed hvidløg*
  • 1 spsk tørret basilikum*
  • 1 tsk salt* samt peber*
  • 1 dåse flåede tomater*
  • 1/2 dåse koldt vand*
  • 1 hønseboullionterning*
  • 2 dl creme fraiche 18% kan erstattes af madlavningsfløde eller piskefløde
  • 400 g kyllingebryst* eller kyllingeinderfilet

Sådan gør du

  • Skræl gulerødder og skær dem i grove stykker. Hak løget groft og skær peberfrugten i grove tern.
  • Kom alle grønsager i en gryde og tilsæt flåede tomater, vand, basilikum, salt og peber
  • Lad grønsagerne koge i 10 minutter.
  • Blend grønsagerne til en pure med en stavblender eller kom dem op i en blender og så tilbage i gryden.
  • Tilsæt creme fraiche og bland det godt sammen – sovsen skal ikke koge nu. Smag til.
  • Tænd ovnen på 200 grader almindelig varme.
  • Hvis kyllingebrysterne er meget store, skæres de i halve, så de ikke er så tykke. Læg dem i et ildfast fad.
  • Fordel tomatsovsen over kyllingebrysterne og stil fadet i midten af ovnen.
  • Bag kyllingen i ca. 30 minutter. Er stykkerne store, kan du give retten 5-10 minutter mere.
  • Giv kogte ris – evt. blomkålsris – til sammen med dampet grønt.

Opskrift på kyllingebryst i tomat-flødesovs

Hvis du har fået fat i meget store kyllingebryster – nogle kan veje over 200 g stykket – så skær dem igennem på tværs, så du får 2 flade fileter. Det gør tilberedningstiden en hel del kortere.

Tomatsaucen kan være forberedt i forvejen. Jeg laver altid en kæmpe portion af denne tomatsauce og gemmer poser med 5 dl i hver i fryseren. Så er det supernemt at lave både denne kyllingebryst i tomat-flødesovs, lasagne og pasta med kødsovs. Det sparer en hel del i arbejdstid at være velforberedt 🙂

Server med ris. Det kan være hvide eller brune ris alt efter familiens smag. Vi foretrækker altid de brune ris til hverdage – de smager af mere og giver en rigtig god mæthed med de mange fibre. Til gengæld skal de koge en del længere. Skal vi smovse, vælger jeg gerne basmatiris – og så trækker det pluspoint hos ungerne, som elsker de kridhvide smagfulde ris 🙂
Vil du skrue op for sundhedsværdien, så bland risene med revet blomkål (blomkålsris).

Kyllingebryst i tomat-flødesovs
Kyllingebryst i tomat-flødesovs er en skøn ovnbagt ret, der giver et super saftigt og smagfuldt kyllingebryst.