Aftensmad

Kylling-broccoli stir-fry i den lækreste kinesisk inspirerede sauce

Kylling og broccoli stir fry

Tidligere – da mine børn var yngre –  og jeg lavede wokretter (eller stir-fry retter) var det altid noget med en helt masse forskellige grønsager – gulerødder, peberfrugt, bambusskud, sukkerærter osv. Og selv om det smagte rasende godt og alle ingredienserne var noget børnene kunne lide, var det kun når de blev serveret hver for sig. Ikke noget med at blande det hele sammen! Så kunne de ikke lide det.

Så jeg begyndte at lave mere enkle retter med kun én slags grønsager – og det var sådan denne stir-fry ret blev en af familiens yndlings. Der er stadig mange grønsager i, men kun én slags. Og så er det lige pludselig meget nemmere at overskue. Så lad dette være et tip fra mig til dig med mindre børn.

Tricket til denne ret ligger i at skære kyllingen så tyndt som muligt. Det gør den mere delikat at spise og meget hurtigere at tilberede. Det er nemmest at skære helt tyndt, hvis kødet stadig er let frossent. Brug en skarp kniv og skær på tværs af kødfibrene.
Og du behøver ikke være nervøs over at kødet er frossent – det tør lynhurtigt op og skal nok blive gennemstegt.

Kylling-broccoli stir-fry

  • 500 g kyllingefilet, gerne letfrosset*
  • 2 broccoli, evt 2 poser fra frost* Delt i buketter, stokken skåret i små tern
  • 1/2 dl soya*
  • 1 hønseboullionterning* + 2,5 dl kogende vand
  • 1 spsk Maizena*
  • 1 spsk sukker*
  • 2 tsk sesamolie*
  • 1/4 tsk hvid peber*
  • 1-2 spsk olie til stegning*, f.eks. kokosolie
  • 1 presset hvidløg*
  • 1 spsk frisk, revet ingefær*
  • Evt. lidt sesam til drys

*Ingredienser fra basislager

Sådan gør du

  • Bland soya, hønseboullion + vand, Maizena, sukker, sesamolie og hvid peber i en skål og bland det hele godt sammen. Dette udgør den lækre sauce.
  • Skær kyllingen i så tynde strimler som muligt (se beskrivelse ovenfor).
  • Opvarm halvdelen af stegeolien i en wok eller stor pande. Steg kyllingen ved godt varme til den er mør. Det tager kun 2-3 minutter, hvis du har skåret den rigtig tyndt (se ovenfor). Steg gerne á 2-3 omgange, så kyllingen steger i stedet for at koge.
  • Tag kyllingen fra og læg den på en tallerken.
  • Hæld en smule mere olie i panden/wok’en. Tilføj presset hvidløg og fintrevet ingefær. Steg det i ca 1/2 indtil det dufter, men det skal ikke brune.
  • Tilsæt saucen og rør godt rundt.
  • Tilføj broccoli og lad det kogen i 2-3 minutter til saucen begynder at tykne. Broccolien skal stadig have godt bid!
  • Tilsæt den stegte kylling og bland det hele godt sammen, så alt er dækket af den smagfulde sauce.
  • Server evt. med ris og drysset med sesam.