Aftensmad

Blomkål i persillesovs med stegt flæsk

Blomkål i persillesovs med stegt flæsk

Danmarks nationalret i en sundere og nemmere version! KUN 5 ingredienser! Og det hele er serveringsklart på 30 minutter. En ny favorit er født!

Skift kartoflerne ud med blomkål og skift den fede opbagte sovs ud med madlavningsfløde, så er du nået langt i bestræbelserne på at lave et sundt måltid. At det så både er nemmere og hurtigere, gør det til en ny hverdagsfavorit.

Det stegte flæsk laves på grillen om sommeren og i ovnen om vinteren. Det bliver sprødt, lækker og smagfuldt på denne måde.

Blomkål i persillesovs med stegt flæsk

  • 1 stort eller 2 små blomkål
  • 1 karton madlavningsfløde
  • 1-2 dl optøede grønne ærter
  • 1 bundt hakket persille
  • Salt og hvid peber
  • 800 g stribet flæsk
  • Til servering: Syltede rødbeder

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 225 grader. Læg flæsket på en bageplade med bagepapir. Drys godt med salt.
  • Sæt pladen i ovnen i 25-35 minutter indtil du synes flæsket har fået tilpas til din smag. Vend gerne hele molevitten halvvejs – og hæld samtidig evt. væske/fedt fra.
  • Pluk blomkålen i buketter og kog den i letsaltet vand i 8-10 minutter. Hæld vandet fra og damp blomkålen helt tør.
  • Vend fløden og ærterne i blomkålen og smag til med salt og peber. Giv den et kort opkog.
  • Vend persillen i, nu må den ikke koge mere.
  • Server med rødbeder.

Tip: Læg flæsket på en rist over bagepladen. Det giver sprødhed hele vejen rundt, men til gengæld også mere opvask.