Aftensmad

Millionbøf med blomkålsmos

Millionbøf

Millionbøf med blomkålsmos og ekstra grønsager i sovsen er en sundere udgave end den klassiske millionbøf.

Er du som jeg vokset op i 70’erne, så ved du at vi ikke spiste pasta med kødsovs før engang i starten af 80’erne. Næh, i 70’erne – og sikkert længere tilbage – stod der millionbøf på menuen i de danske hjem. Enten blev den serveret med kogte kartofler eller hvis bølgerne virkelig gik højt, så fik vi kartoffelmos til. Og senere, da pasta blev mere almindeligt, kunne det også gå an.

Nu har jeg taget den gamle klassiker op igen. Jeg har givet den et tvist ved at tilsætte champignon og revne gulerødder til “bøffen”. Det er både for smagen og sundhedens skyld, men i lige så høj grad for at “strække” kødet lidt længere.

Og så er jeg gået all in med tvistet ved at servere blomkålsmos til. Du kan selvfølgelig servere en af de ovennævnte i stedet, men blomkålsmosen smager nu rigtig godt til.

Millionbøf med blomkålsmos

Millionbøf med blomkålsmos og ekstra grønsager i sovsen er en sundere udgave end den klassiske millionbøf. Almindelig kartoffelmos eller pasta er også fine ledsagere til millionbøf.
Antal 4 personer
Kategori: Aftensmad

Hvad synes du om opskriften?

Ingredienser

Millionbøf

  • 500 g hakket oksekød
  • 1 finthakket løg
  • 250 g champignon i skiver kan udelades
  • 250 g revne gulerødder kan udelades
  • 1 okseboullionterning
  • 2 spsk HP sauce kan erstattes med Worcestershire sauce
  • 3 dl koldt vand
  • 2 spsk Maizena
  • salt og peber
  • Evt. kulør

Blomkålsmos

  • 1 stort eller 2 små blomkål
  • 2 spsk creme fraiche 18%
  • salt og hvid peber

Til servering:

  • syltede rødbeder

Sådan gør du

Blomkålsmos

  • Pluk blomkålen i buketter og kog den 10 minutter i letsaltet vand. Hæld vandet fra og stil gryden på blusset et øjeblik, så vandet dampes af.
  • Blend blomkålen med en stavblender.
  • Rør creme fraiche i og smag til med salt og hvid peber.

Millionbøf

  • Brun oksekødet i en gryde.
  • Tilsæt hakket løg og skivede champignon og lad dem stege med.
  • Tilsæt revne gulerødder, vand, HP sauce og boullionterning.Lad koge 10 minutter.
  • Rør Maizena med en smule vand og hæld det i millionbøffen. Lad det hele koge igennem mens det tykner.
  • Tilsæt et par dråber kulør, hvis du synes farven skal peppes lidt op.
  • Smag til med salt og peber.
  • Server med syltede rødbeder
Kan du lide denne opskrift?Jeg vil blive glad hvis du vil nævne @dagenstallerken eller tagge #dagenstallerken

Tip: Blomkålsmosen får en flot hvid farve med creme fraiche. Du kan i stedet piske smør eller parmesan i for en rund eller umami smag.

Millionbøf
Millionbøf med blomkålsmos og ekstra grønsager i sovsen er en sundere udgave end den klassiske millionbøf.

Millionbøf er en klassiker

Må man godt lave om på en klassiker? I mine øje ja! Når forandringen er til den gode side. Og da jeg altid går meget op i at lave sund aftensmad, bliver jeg altså nødt til at lave lidt om i måden at lave million bøf på.

Millionbøf med pasta og millionbøf med kartoffelmos kender vi alle. Men den bløde og lækre blomkålsmos er altså et rigtig godt alternativ. Især hvis du gerne vil sikre dig og familien en god portion grønsager hver dag. Heldigvis kan du sagtens bruge både frisk og frossen blomkål, så retten kan sagtens laves udenfor blomkålssæsonen.

Om du så vælger at putte revne gulerødder og/eller champignon i millionbøffen, er jo op til dig. Men jeg synes selv dette er verdens bedste opskrift på millionbøf. Så alt, der kan strække sovsen lidt, er absolut velkomment.