Aftensmad

Sundere brændende kærlighed med blomkålsmos

Brændende kærlighed med blomkålsmos

Denne sundere brændende kærlighed er ikke bare sund, den er også hamrende lækker. Fløjlsblød blomkålsmos med stegte løg og bacon på, kan få alles munde til at løbe i vand.

Som alternativ – eller supplement til bacon – bruger jeg gerne stegte flæsketern, gode pølser, kalkunbacon eller røget mørbrad. Du kan holde kalorieindholdet nede, men mætheden og smagen helt i top, alt efter hvad du topper med.

Hvad synes du om opskriften? Bedøm med stjerner

Brændende kærlighed

Lav en fløjlsblød blomkålsmos og server den med stegt bacon og bløde løg. Eller skift bacon ud med stegte flæsketern, pølser, kalkunbacon eller røget mørbrad. Så har du en helt fantastisk sundere brændende kærlighed. Smager godt med rødbeder til.
Antal 4 personer
Kategori: Aftensmad

Hvad synes du om opskriften?

Ingredienser

  • 1 1/2 – 2 blomkål erstat med 2 poser frosne blomkålsbuketter
  • 1 smørklat*
  • salt og hvid peber*
  • 400 g stribet flæsk i tern kan skiftes ud med gode pølser i skiver
  • 150 g bacon i tern* kan skiftes ud med kalkunbacon eller røget mørbrad
  • 1 finthakket løg*
  • Evt persille til drys
  • Syltede rødbeder til servering

Sådan gør du

  • Del blomkålen i buketter og damp dem møre i letsaltet vand. Det tager ca. 10 minutter.
  • Hæld vandet fra og stil gryden tilbage på blusset (der er slukket) så alt vand dampes væk. Pas på det ikke brænder på.
  • Blend blomkålen med en stavblender og smag til med smør, salt og hvid peber.
  • Mens blomkålen koger, steger du flæsketern og bacon på en pande.
  • Tilsæt løgene og steg til de er bløde. Ved mellem varme tager det ca. 10 minutter i alt.
  • Server med bacon/løgblandingen ovenpå blomkålsmosen. Drys med hakket persille.
  • Spis syltede rødbeder til.
Kan du lide denne opskrift?Jeg vil blive glad hvis du vil nævne @dagenstallerken eller tagge #dagenstallerken

Ingredienser fra basislager

Brændende kærlighed med blomkålsmos
Brændende kærlighed med blomkålsmos toppet med stegte løg, stegte flæsketern samt rødbeder. En dejlig version af den kendte klassiker.

Brændende kærlighed med blomkålsmos – og valgfri topping

Jeg er helt vild med blomkålsmos! Ikke bare fordi det smager godt, men fordi det er nemt at lave – der skal ikke skrælles en masse kartofler – og det ligger meget lettere i maven end traditionel kartoffelmos. (Og det kommer endda fra en, der elsker kartoffelmos!)
På travle dage er det bare superfint at kunne hive et par poser frosne blomkål, bacon og pølser ud af fryseren og så stå med en skål skøn aftensmad en lille halv time senere. DET er meget bedre, hurtigere og sundere end alverdens fast-food!

TIP! Hvis blomkålsmosen mangler lidt fylde kan du blende en dåse hvide bønner (canellonibønner) med i mosen. Det giver lidt mere mæthed, ekstra protein og det kan stort set ikke smages.

Der vil sikkert være mange, der vil sige “der skal bare overhovedet ikke blomkål i brændende kærlighed” eller “hører der virkelig pølser til i en brændende kærlighed”? Til det kan jeg bare sige, at sådan laver vi det altså hjemme hos os. Og her er det yderst populært når aftensmaden indeholder grønsager, så maden bliver sundere. Og pølser eller stegt flæsk fylder mere i maven end bacon. Så for de sultne ved bordet, er pølserne rigtig gode.

Udover brændende kærlighed er blomkålsmos god i disse opskrifter:

Mørbrad a la creme med blomkålsmos Mørbradmedailloner med squash-svampe a la creme og blomkålsmos

Millionbøf Millionbøf med blomkålsmos

Grillet flanksteak med sauteret grønt og blomkålsmos Grillet flanksteak med blomkålsmos og sauteret grønt

Stegt mørbrad med blomkål-sellerimos og baconsvøbte bønner Stegt svinemørbrad med sellerimos og baconsvøbte bønner