Aftensmad

Stegt svinemørbrad med sellerimos og baconsvøbte bønner

Mørbrad med blomkål-sellerimos og baconsvøbte bønner

Når der er svinemørbrad på tilbud til 50 kr/kg, køber jeg altid nogle stykker og gemmer dem i fryseren. Så har jeg altid basis for et godt hverdagsmåltid. En mørbrad er meget nem at have med at gøre, er hurtigt tilberedt og kan varieres i det utallige.

Her er den helstegt på panden og serveres med en fløjlsblød mos eller pure af knoldselleri og blomkål. Den kan sagtens være en helt almindelig kartoffelmos, evt blandet med rodfrugter som knoldselleri, pastinak og/eller gulerod. Eller lav en ren blomkålsmos. Masser af muligheder!

Bønnerne er et sikkert hit hos både små og store. Jeg har altid både bacon og bønner i mit basislager og kan derfor altid lave dette lækre tilbehør, der går godt til alle former for stegt kød.

Andre gode muligheder med mørbrad:

Mørbradsmedailloner med squash-svampe a la creme
Krydderurtemarineret mørbrad
Mørbrad med blomkålsmos og gratineret peberfrugt

Stegt svinemørbrad med blomkål-sellerimos og baconsvøbte bønner

Mørbrad er et fint stykke kød, som er nemt og hurtigt at have med at gøre. Server med en blød pure af knoldselleri og blomkål sammen med baconsvøbte bønner.
Antal 4 personer

Ingredienser

Mørbrad

  • 1 svinemørbrad* på ca 500 g
  • salt og peber*
  • fedtstof til stegning*

Selleri-blomkålsmos

  • 1/2 knoldselleri
  • 1/2 blomkål
  • 50 g feta*
  • 1/2 dl mælk*
  • 2 tsk salt*
  • hvid peber*
  • 1 klat smør*

Baconsvøbte bønner

  • 8 skiver bacon*
  • grønne bønner* – der bruges op til 10 bønner pr skive bacon

Sådan gør du

Baconsvøbte bønner

  • Læg op til 10 grønne bønner på hver skive bacon. Rul baconen stramt rundt om bønnerne og læg dem i et ildfast fad.
  • Sæt fadet i ovnen i ca. 30 minutter ved 200 grader.

Selleri-blomkålspure

  • Skræl knoldsellerien og skær den i tern. Skyl og rens blomkålen og pluk den i mindre stykker. Kog begge dele i samme gryde til det er mørt. Det tager ca. 10-12 minutter.
  • Hæld vandet fra og stil gryden tilbage på blusset et øjeblik så så meget vand som muligt kan dampe af.
  • Tag gryden væk fra blusset igen og kør grønsagerne til piure med en stavblender.
  • Tilsæt feta og mælk og pisk godt igennem. Smag til med salt og hvid peber og rør til sidst en klat smør i (husk at smør også er lidt salt).

Mørbrad

  • Gør mørbraden i stand og krydr med salt og peber.
  • Varm en pande op med lidt fedtstof og brun mørbraden godt på alle sider. Skru ned til lavt blus og giv den yderligere 4 minutter på hver side (8 minutter i alt). Lad den hvile 5 minutter før udskæring.

*Ingredienser fra basislager