Aftensmad

Millionbøf med blomkålsmos

Millionbøf med blomkålsmos

Er du som jeg vokset op i 70’erne, så ved du at vi ikke spiste pasta med kødsovs før engang i starten af 80’erne. Næh, i 70’erne – og sikkert længere tilbage – stod der millionbøf på menuen i de danske hjem. Enten blev den serveret med kogte kartofler eller hvis bølgerne virkelig gik højt, så fik vi kartoffelmos til. Og senere, da pasta blev mere almindeligt, kunne det også gå an.

Nu har jeg taget den gamle klassiker op igen. Jeg har givet den et tvist ved at tilsætte champignon og revne gulerødder til “bøffen”. Det er både for smagen og sundhedens skyld, men i lige så høj grad for at “strække” kødet lidt længere.

Og så er jeg gået all in med tvistet ved at servere blomkålsmos til. Du kan selvfølgelig servere en af de ovennævnte i stedet, men blomkålsmosen smager nu rigtig godt til.

Millionbøf med blomkålsmos

  • 1 stort eller 2 små blomkål
  • 2 spsk creme fraiche 18%
  • Salt og hvid peber
  • 500 g hakket oksekød
  • 1 finthakket løg
  • 250 g champignon i skiver (kan udelades)
  • 250 g revne gulerødder (kan udelades)
  • 1 okseboullionterning
  • 2 spsk HP sauce (kan erstattes med Worcestershire sauce)
  • 3 dl koldt vand
  • 2 spsk Maizena
  • Salt og peber
  • Evt. kulør
  • Til servering: Syltede rødbeder

Sådan gør du

Blomkålsmos

  1. Pluk blomkålen i buketter og kog den 10 minutter i letsaltet vand. Hæld vandet fra og stil gryden på blusset et øjeblik, så vandet dampes af.
  2. Blend blomkålen med en stavblender.
  3. Rør creme fraiche i og smag til med salt og hvid peber.

Millionbøf

  1. Brun oksekødet i en gryde.
  2. Tilsæt hakket løg og skivede champignon og lad dem stege med.
  3. Tilsæt revne gulerødder, vand, HP sauce og boullionterning.Lad koge 10 minutter.
  4. Rør Maizena med en smule vand og hæld det i millionbøffen. Lad det hele koge igennem mens det tykner.
  5. Tilsæt et par dråber kulør, hvis du synes farven skal peppes lidt op.
  6. Smag til med salt og peber.
  7. Server med syltede rødbeder

Tip: Blomkålsmosen får en flot hvid farve med creme fraiche. Du kan i stedet piske smør eller parmesan i for en rund eller umami smag.