Aftensmad

Svensk pølseret – kun få ingredienser

Svensk pølseret er en pæredansk klassiker! Det er en gudespise for børn og barnlige sjæle. Og så er den både nem, hurtig og ekstremt billig. For kun ca 35 kr kan du mætte 4 personer!

Retten er meget simpel og indeholder på klassisk vis kun 6 ingredienser, så det er en ret du kan lave helt ud fra basislageret.

Selv pifter jeg den meget ofte op med lidt grønsager. Både for at høje sundhedsværdien, men også farverne ser bedre ud. Du kan f.eks. bruge:

  • Gulerødder – koges sammen med kartoflerne
  • Broccoli – koges sammen med kartoflerne
  • Ærter eller edamamebønner – tilsættes de sidste 2 min i kartoffelkogetiden
  • Grønne bønner – skæres i mindre stykker og tilsættes de sidste 2 min af kogetiden
  • Frisk spinat – hakkes evt. lidt og røres i til sidst indtil det er faldet sammen
  • Porrer – steges sammen med løgene eller i stedet for løgene

Svensk pølseret

Svensk pølseret. Klar på kun 30 minutter. Lav den helt klassisk med kartofler og pølser. Eller tilføj grønsager.
Antal 4

Ingredienser

  • 750 g kartofler*
  • Ca. 100-250 g grønsager alt efter art. Her er brugt gulerødder.*
  • 250 g pølser*
  • 1 løg finthakket*
  • Lidt olie eller flydende margarine til stegning*
  • 2 tsk paprika*
  • 1 dl mælk*
  • 1/2 dl ketchup*
  • Salt og peber*

Sådan gør du

  • Skræl kartoflerne og skær dem i mundrette stykker. Kog dem 10 minutter i letsaltet vand. Hæld til afdrypning i et dørslag.
  • Mens kartoflerne koger steges det hakkede løg i lidt olie på en stor pande, wok eller en stor gryde. Det skal ikke tage farve, blot være blødt og blankt.
  • Skær pølserne i skiver og tilsæt løgene. Tilsæt paprika.
  • Steg/rist til pølserne har fået farve under omrøring.
  • Tilsæt kartoflerne, mælk og ketchup og bland godt sammen. Smag til med salt og peber.
  • Tilsæt evt mere mælk og ketchup efter konsistens og smag.
  • Er sulten meget stor, kan du evt give et stykke rugbrød til.

*Ingredienser fra basislager

Tip! Alt efter kartoffelsorten, kan retten blive helt kartoffelmos-agtig. Hvis du ikke ønsker dette, skal du vende kartoflerne forsigtigt i.