Aftensmad

Grillet flanksteak med blomkålsmos og sauteret grønt

Grillet flanksteak med sauteret grønt og blomkålsmos

Flanksteak er et relativt billigt stykke kød. Det egner sig glimrende til både pande og grill og får nemt en sprød stegeskorpe mens det samtidig er rødt og saftigt indeni.

Serveret som her med blomkålsmos og ristede grønsager, er det næsten et kongemåltid.

Blomkålsmosen har fået lidt ekstra “gods” med en gang cannellinibønner. Det er en god måde at få ekstra protein og dermed fylde og mæthed ind i retten samt gøre den endnu mere cremet. Og så smager det ganske enkelt godt! Jeg bruger bønner på dåse, men det er selvfølgelig også muligt at bruge tørrede, udblødte bønner.

Grillet flanksteak med blomkålsmos og sauteret grønt

Grillet flanksteak er et skønt stykke kød, som er både billigt og meget nemt at lave. Her er det serveret med en blød blomkålsmos og sauteret grønt.

  • 1 flanksteak
  • 1 squash i halve skiver
  • 1 rød peberfrugt i mundrette bidder
  • 1 rødløg i tynde både
  • 100 g snittet spidskål, her er brugt den flotte lilla
  • 1/2 spsk olivenolie
  • 100 g feta
  • 1 stort blomkål eller 2 poser fra frost
  • 1 dåse cannellini bønner
  • 1 spsk smør
  • Evt. 50 g revet parmesan
  • Salt og peber.
  • 1 spsk birkes til drys

Sådan gør du

  • Skyl og pluk blomkålen i mindre stykker. Damp den i letsaltet vand i 10 minutter. Lad den dryppe godt af.
  • Hæld vandet fra bønnerne og skyl dem i koldt vand. Tilsæt dem blomkålen og blend det hele til en glat pure. Tilsæt en smørklat og evt lidt revet parmesan. Smag til med salt og peber.
  • Mens blomkålen damper, varmes olien op i en wok eller en på en stor pande. Steg løget et par minutter til det er blankt. Tilsæt squash og peberfrugt og rist et 3-4 minutter. Tilsæt til sidst spidskålen og sauter det hele sammen. Grønsagerne skal være møre, men stadig have bid.
  • Flanksteak’en drysses med salt og peber og grilles eller steges på en grillpande ved god varme i 4-5 minutter på hver side. Lad den hvile et par minutter inden du skærer den i tynde skiver på tværs af fibrene (vigtigt!).
  • Server skiver af flanksteak på blomkålsmosen sammen med de sauteret grønsager toppet med feta og birkes.

Opskrifter med flanksteak

griGrillet flanksteak med grillet grønt og urtecreme Grillet flanksteak med grillet grønt og urtecreme

Steak rucola Steak rucola

Flanksteak fajitas på fuldkornstortillas Flank steak fajitas