Sauce/dressing mm

Broccoli-persillepesto med peanuts

Broccolipesto

Broccolipesto er nemt, billigt, hurtigt, sundt….Der er al mulig grund til at finde blenderen frem og trylle denne fantastiske pesto frem.

Brug pestoen som dip til grønsagsstænger eller ovnbagte kartofler. Vend den i pasta eller skær en lomme i et kyllingebryst og fyld pestoen deri inden brystet stege spå panden.

Den koster næsten ingenting at lave, da jeg her har skiftet de sædvanlige og dyre! pinjekerner ud med helt almindelige saltede peanuts. Det smager helt forrygende.

Og det er en glimrende måde at få bugt med den ellers lidt kedelige broccolistok som jeg – må jeg desværre indrømme – ofte skærer væk når jeg laver broccoli.

Persillen puttes i hel, dvs inkl. stængler. De er fulde af smag og giver en fin tekstur til pesto.

Broccolipesto med peanuts

Broccolipesto med peanuts

  • 50 g saltede peanuts
  • Stok fra 1 broccoli (ca 125 g), dampet og skåret i små tern
  • 1 håndfuld persille inkl. stængler (ca 15 g), skåret i mindre stykker
  • 3 spsk parmesan
  • 1 presset hvidløg
  • 3 spsk olivenolie
  • 4-5 spsk vand
  • Salt

Sådan gør du

  1. Kom peanuts i en minihakker, foodprocessor eller blender og kør dem til de er helt findelte.
  2. Tilsæt broccolitern og persille og kør igen til en homogen masse.
  3. Tilsæt parmesan, hvidløg, olivenolie og kør igen.
  4. Juster med vand til ønsket konsistens.
  5. Smag til med salt – husk der også er salt på peanuts’ene, så måske er det ikke nødvendigt med mere salt.